Ιστορική μέρα για τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές στη Serie A – Η εξέλιξη που αλλάζει όλο το status του αθλήματος!

Serie A

i

© Google

Ιστορική μέρα για τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές στη Serie A – Η εξέλιξη που αλλάζει όλο το status του αθλήματος!

Γιώργος Σακελλαρίου 17:55 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 31.03.2024

Σημαντική εξέλιξη στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες από την Αλβανία θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους γηγενείς.

Σε μία ιστορική απόφαση οδηγήθηκαν οι διοικήσεις του ιταλικού κι αλβανικού ποδοσφαίρου.

Οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ιταλία, από την επόμενη σεζόν δεν θα λειτουργούν με το καθεστώς των ξένων παικτών. Αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Αλβανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αρμάντ Ντούκα.

Η απόφαση να αντιμετωπίζονται οι Αλβανοί παίκτες ως γηγενείς στην Ιταλία ελήφθη μετά την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στη χώρα.

Η αρχική ιδέα χρονολογείται από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν συναντήθηκαν οι πρόεδροι των δύο ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών Γκαμπριέλε Γκραβίνα και Αρμάντ Ντούκα.

«Ιστορική στιγμή, καλά νέα για τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές και το αλβανικό ποδόσφαιρο. Νέα που προέλυψαν μετά τις διαπραγματεύσεις του Ιανουαρίου με τον πρόεδρο της ιταλικής FA Γκαμπριέλε Γραβίνα. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ιταλικής Ομοσπονδίας έλαβε απόφαση ότι οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές από τη σεζόν 2024-2025 έχουν την ιδιότητα των εγχώριων παικτών.

Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία γι’ Αλβανούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης», έγραψε ο Ντούκα στο κοινωνικό δίκτυο Χ.

Μανδάς: Ένας μήνας ως το «νούμερο ένα» στην εστία της Λάτσιο (vids)
SERIE A

11:37 - 31.03.2024

Μανδάς: Ένας μήνας ως το «νούμερο ένα» στην εστία της Λάτσιο (vids)

Ο Χρήστος Μανδάς έχει αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έχει δοθεί στην Λάτσιο. Κόντρα στη Γιουβέντους κράτησε το μηδέν και στην Ιταλία βλέπουν τον 22χρονο Έλληνα πορτιέρε ως τον επόμενο Άντζελο Περούτζι.

Αυτή τη στιγμή, 13 Αλβανοί ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στη Serie A. Οι πιο διάσημοι είναι οι Ελσίντ Χισάι (Λάτσιο ), Κριστιάν Ασλάνι (Ίντερ ), Μπεράτ Ντισμίτι (Αταλάντα) και Μαράς Κουμπούλα (Σασουόλο).