Φιορεντίνα... on fire βλέπει ημιτελικά, τα βρίσκει «σκούρα» η Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου

Φιορεντίνα... on fire βλέπει ημιτελικά, τα βρίσκει «σκούρα» η Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:53 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:59 - 13.04.2023

Η Φιορεντίνα «διέλυσε» τη Λεχ Πόζναν με σκορ 4-1 και πλέον είναι ενάμιση βήμα πιο κοντά από τα ημιτελικά του Europa Conference League. Την ίδια ώρα, η Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου ηττήθηκε με 2-0 από την Άντερλεχτ και θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά στη ρεβάνς της Ολλανδίας.

Η Φιορεντίνα μετέτρεψε από αντίπαλο σε... θύμα τη Λεχ Πόζναν και έχοντας ένα εύκολο βράδυ (4-1), σχεδόν εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa Conference League. Οι Ιταλοί ταξίδεψαν στην Πολωνία ως το φαβορί της αναμέτρησης και τελικά απέδειξαν πως είναι.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Καμπράλ έκανε το 0-1 και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για «πάρτι» της ομάδας του. Εντούτοις, η ελπίδα για τους γηπεδούχους ήρθε από τον Βέλντε, o oποίος στο 20' έκανε το 1-1. Η χαρά κράτησε για περίπου ένα εικοσάλεπτο, με τον Γκονζάλες να ξαναδίνει το προβάδισμα στη Φιορεντίνα λίγο πριν το ημίχρονο (41'). Μποναβεντούρα στο 58' και Ικόνε στο 63' ήταν εκείνοι που μετέτρεψαν τη νίκη σε θρίαμβο, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόκριση.

Την ίδια ώρα, η Άλκμααρ των Παυλίδη - Χατζηδιάκου είδε την πρόκριση στους «4» να γίνεται μία δύσκολη διαδικασία, αφού η Άντερλεχτ επικράτησε στο μεταξύ τους ματς με 2-0. Πλέον, οι δύο Έλληνες καλούνται να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ομάδα τους, προκειμένου να ανατραπεί το εις βάρος τους αποτέλεσμα.

Το πρώτο γκολ ήρθε από πλευράς γηπεδούχων στο 22ο λεπτό, με τον Μουρίγιο να δίνει το προβάδισμα για τους Βέλγους. Εκείνος ο οποίος έβαλε τη... δικλείδα ασφαλείας για την ομάδα του ήταν ο Ασιμέρου στο 70', με τον Γκανέζο να διαμορφώνει το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Τέλος, Βασιλεία και Νις άφησαν ανοιχτή την υπόθεση «πρόκριση», αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2. Αμντούνι (26', 71') και Μόφι (38', 45 +1') έκαναν το ματς προσωπική τους υπόθεση, αφού πετυχαίνοντας δύο γκολ ο καθένας, αποτέλεσαν τους μοναδικούς σκόρερ της αναμέτρησης.