Σε ποια θέση θα τερματίσει η Ελλάδα αν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κάνουν το απόλυτο μέχρι τον τελικό του Europa Conference League

Ο Λουτσέσκου και ο Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Σε ποια θέση θα τερματίσει η Ελλάδα αν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κάνουν το απόλυτο μέχρι τον τελικό του Europa Conference League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:05 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:09 - 18.03.2024

Μία από τις πιθανότητες για τον φετινό τελικό του Europa Conference League είναι η συνάντηση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Τι θα συμβεί στη βαθμολογία της UEFA αν οι δύο ομάδες κάνουν το απόλυτο μέχρι το φινάλε της διοργάνωσης.

Tα προημιτελικά του Europa Conference League περιλαμβάνουν διπλή ελληνική εκπροσώπηση, αφού Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πανηγύρισαν προκρίσεις κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντίναμο Ζάγκερμπ αντίστοιχα.

Σε πρώτο χρόνο, ο σύλλογος του Πειραιά πέτυχε μυθική ανατροπή - μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα - επικρατώντας των Ισραηλινών με 6-1, στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα. Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα βρεθούν στους «8», εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φενέρμπαχτσε, σε διπλούς αγώνες.

Σε δεύτερο χρόνο, ο ΠΑΟΚ έκανε επίσης μία ανατροπή - έπος, νικώντας στη γεμάτη Τούμπα την Ντίναμο Ζάγκρεμπ με 5-1. Το 2-0 του πρώτου αγώνα μπορεί να μην ήταν κάποιο δύσκολο σκορ για ανατροπή, εντούτοις ο σύλλογος του Λουτσέσκου... κατασπάραξε τους Κροάτες στο γήπεδό του και πλέον μπροστά του βρίσκει την Μπριζ.

Για τους Πειραιώτες, ο δρόμος μετά τη Φενέρ περιλαμβάνει τον νικητή του ζευγαριού Άστον Βίλα - Λιλ, ενώ για τους Θεσσαλονικείς τον νικητή των αναμετρήσεων ανάμεσα σε Φιορεντίνα και Βικτόρια Πλζεν. Ένα από τα σενάρια - ίσως αρκετά δύσκολο αλλά υπαρκτό - είναι οι δύο ελληνικές ομάδες να βρεθούν παρέα στον τελικό της «OPAP Arena». Τι θα συνέβαινε, λοιπόν, στη βαθμολογία της UEFA, αν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έκαναν το απόλυτο μέχρι τον τελικό του Europa Conference League;

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν το καλύτερο δώρο για την Ελλάδα, η οποία θα σκαρφάλωνε από τη 17η θέση που βρίσκεται τώρα στη 12η (!). Το απόλυτο θα έφερνε στη χώρα μας συνολικά 4.400 βαθμούς (3.600 από τις νίκες και 800 από τις προκρίσεις σε ημιτελικά και τελικό) και κάπως έτσι εκείνη θα προσπερνούσε το Ισραήλ, τη Δανία, τη Νορβηγία, την Αυστρία και την Ελβετία (που δεν έχουν πια εκπροσώπους), φτάνοντας στους 33.925 πόντους.

Πόσο θα κοστίζει ένα εισιτήριο για τον τελικό του Conference League στην «Opap Arena»
CONFERENCE LEAGUE

11:46 - 16.03.2024

Πόσο θα κοστίζει ένα εισιτήριο για τον τελικό του Conference League στην «Opap Arena»

Η OPAP Arena θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Europa Conference League με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να ονειρεύονται να φτάσουν ως το τέλος. Πότε όμως αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια του τελικού και ποια θα είναι η τιμή τους;

Το μίνιμουμ, πάντως, που χρειάζεται η Ελλάδα για να φτάσει τον ρεαλιστικό της στόχο, που είναι η 15η θέση, είναι να αποκομίσει συνολικά 1925 βαθμούς ακόμα. Πιο εύκολος τρόπος για να έρθουν αυτοί, θεωρητικά, είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός να κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα στις αναμετρήσεις των «8». Βέβαια, αυτό δεν είναι το μοναδικό μονοπάτι, αφού το ζητούμενο είναι 1925 πόντοι που μπορούν να έρθουν και με άλλους τρόπους.