Αταλάντα και Μπάγερ Λεβερκούζεν έκλεισαν τη θέση τους για τον τελικό του Europa League!

Αταλάντα - Μαρσέιγ

i

©Photo by Image Photo Agency/Getty Images

Αταλάντα και Μπάγερ Λεβερκούζεν έκλεισαν τη θέση τους για τον τελικό του Europa League!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 00:01 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 20.05.2024

Αταλάντα και Μπάγερν Λεβερκούζεν πήραν την πρόκριση και θα τεθούν αντιμέτωπες στον φετινό τελικό του Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο.

Η ημιτελική φάση του Europa League ολοκληρώθηκε κι έτσι έγιναν γνωστές οι δύο φιναλίστ του φετινού τελικού!

Η Αταλάντα πήρε τη νίκη κόντρα στη Μαρσέιγ στη ρεβάνς του Μπέργκαμο (3-0), ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν έμεινε ισόπαλη κόντρα στη Ρόμα (2-2) κι έδωσε συνέχεια σε ένα αδιανόητο αήττητο σερί.

Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ, Δαφνοστεφανωμένε, μεγάλε και τρανέ!
CONFERENCE LEAGUE

23:56 - 09.05.2024

Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ, Δαφνοστεφανωμένε, μεγάλε και τρανέ!

Είναι αλήθεια το όνειρο το τρελό και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό! Οι Πειραιώτες επικράτησαν της Άστον Βίλα με σκορ 2-0 και... μάγο Ελ Κααμπί, οδεύοντας πλέον ολοταχώς στην κατάκτηση του Europa Conference League, που θα φιλοξενηθεί στην «OPAP Arena».

Ως αποτέλεσμα, Αταλάντα και Λεβερκούζεν θα δώσουν το «παρών» στον τελικό του Δουβλίνου με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αταλάντα - Μαρσέιγ 3-0

Στο πρώτο ματς της Μασσαλίας, οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες (1-1), με αποτέλεσμα να αφήσουν ανοιχτούς λογαριασμούς. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της ρεβάνς του Μπέργκαμο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά με σκοπό να βρουν ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα τους έδινε σκορ πρόκρισης.

Η πίεση για την ομάδα του Γκασπερίνι απέδωσε... καρπούς στο 30ο λεπτό. Η Αταλάντα έφυγε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ο Λούκμαν με ένα εντυπωσιακό σλάλομ δημιούργησε τον κατάλληλο χώρο στον εαυτό του και με ένα άπιαστο σουτ άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, το σκηνικό του ματς παρέμεινε ίδιο, με τη Μαρσέιγ να δυσκολεύεται να βρει λύσεις. Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος (52΄), ο Ρουγκέρι συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Λούκμαν, πάτησε περιοχή και με ένα δυνατό πλασέ από πλεονεκτική θέση διαμόρφωσε το 2-0 κι έδωσε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Αταλάντα διαχειρίστηκε δίχως πρόβλημα το ισχυρό της προβάδισμα και στο φινάλε (90+5΄) ο Τουρέ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα (3-0), με αποτέλεσμα η ομάδα του να εξασφαλίσει δίκαια το εισιτήριο για το Δουβλίνο.

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ρόμα 2-2

Μετά το μεγάλο διπλό στη Ρώμη στο πρώτο ματς (0-2), η Λεβερκούζεν κλήθηκε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της και να... πετάξει για τον τελικό του Europa League.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς ήταν ανώτερη από την αντίπαλο, πίεσε ψηλά, δημιούργησε ευκαιρίες, θέλησε να «κλειδώσει» την πρόκριση από νωρίς, όμως κόντρα στη ροή του ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στο 43ο λεπτό η Ρόμα κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Αζμούν, ο Παρέδες ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε για το 1-0 των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη, η κατάσταση ισορρόπησε με τον ίδιο παίκτη και τον ίδιο τρόπο. Οι «Τζαλορόσι» έψαξαν ένα δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και το βρήκαν με τον Παρέδες. Στο 66ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν νέο πέναλτι και ο Αργεντίνος μέσος από την «άσπρη βούλα» βρήκε δίχτυα ξανά (0-2).

Όλα έδειχναν πως η πρόκριση θα κριθεί στην παράταση, όμως η Λεβερκούζεν δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Στο φινάλε οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα με σκοπό να βρουν το χρυσό-γκολ της μείωσης και τα κατάφεραν. Στο 82ο λεπτό εκτελέστηκε ένα κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ΄ όλους και ο Μαντσίνι που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στέλνοντας με αυτό το αυτογκόλ (1-2) την ομάδα του Αλόνσο στον τελικό.

Δεν είναι όνειρο πια: Ο Ολυμπιακός αν πάρει το Conference League στέλνει την Ελλάδα στην 15η θέση του UEFA Ranking!
CONFERENCE LEAGUE

23:57 - 09.05.2024

Δεν είναι όνειρο πια: Ο Ολυμπιακός αν πάρει το Conference League στέλνει την Ελλάδα στην 15η θέση του UEFA Ranking!

Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα και την πρόκριση του στον τελικό του Conference League η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στα να φτάσει στην 15η θέση του UEFA Ranking. Αρκεί οι Πειραιώτες να σηκώσουν την ευρωπαϊκή κούπα...

Στο 90+7, ο Στάνισιτς με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια έφερε το ματς στα ίσα (2-2), έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης κι έδωσε συνέχεια στο αήττητο της ομάδας του.

Θυμίζουμε πως ο τελικός του Europa League είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαΐου στην «Dublin Arena», στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.