Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ, Δαφνοστεφανωμένε, μεγάλε και τρανέ!
i

© Sportal

Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ, Δαφνοστεφανωμένε, μεγάλε και τρανέ!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:56 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 20.05.2024

Είναι αλήθεια το όνειρο το τρελό και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό! Οι Πειραιώτες επικράτησαν της Άστον Βίλα με σκορ 2-0 και... μάγο Ελ Κααμπί, οδεύοντας πλέον ολοταχώς στην κατάκτηση του Europa Conference League, που θα φιλοξενηθεί στην «OPAP Arena».

«Με ένα όνειρο τρελό...» φώναζαν οι φίλαθλοι και ο Ολυμπιακός τους έκανε το χατίρι! Μέσα στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», ο σύλλογος του Πειραιά επικράτησε της Άστον Βίλα με 2-0, χάρη στον Ελ Κααμπί που για μία ακόμα φορά ήταν σε... τρελά κέφια. Κάπως έτσι, έκλεισαν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League, με στόχο - τι άλλο - την κατάκτηση του τροπαίου.

Με το «καλημέρα» (2’) ο Τσικίνιο απείλησε πρώτος για τους γηπεδούχους, που από νωρίς είχαν ψηλά τις γραμμές τους. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν αρκετά την μπάλα και προσπαθούσαν να χτίσουν με ηρεμία τις επιθέσεις τους. Παρά το πρέσινγκ που δεχόταν ο Ολυμπιακός ήθελε να σκοράρει και τελικά το έκανε. Σε μία υποδειγματική επίθεση, ο Ποντένσε έβγαλε στον Κίνι, εκείνος έστρωσε στον Ελ Κααμπί και εκείνος από τα δεξιά της μικρής περιοχής πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 (10’). To βάρος πλέον έπεφτε στην Άστον Βίλα που χρειαζόταν ένα γρήγορο γκολ για να μπει ξανά στο παιχνίδι. 

Η πίεση υπήρχε, εντούτοις η άμυνα των Πειραιωτών στεκόταν καλά σε αυτή. Στο 24’ ήρθε και η πρώτη καλή τελική στην εστία για τους Άγγλους, με το μακρινό σουτ του Λουίζ να καταλήγει στην αγκαλιά του Τζολάκη. Η μεγαλύτερη ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο Ντιαμπί δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ στο 27’, το οποίο σταμάτησε ο Τζολάκης. Όμως η φάση δεν μέτρησε αφού ο Τσβάιερ, παρά το γεγονός πως έδωσε πλεονέκτημα, γύρισε τη φάση πίσω για φάουλ στον Μπέιλι. Η απάντηση ήρθε με το υπέροχο σουτ εκτός περιοχής του Φορτούνη στο 37’, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να παρεμβαίνει και να μαζεύει. 

Δεν είναι όνειρο πια: Ο Ολυμπιακός αν πάρει το Conference League στέλνει την Ελλάδα στην 15η θέση του UEFA Ranking!
CONFERENCE LEAGUE

23:57 - 09.05.2024

Δεν είναι όνειρο πια: Ο Ολυμπιακός αν πάρει το Conference League στέλνει την Ελλάδα στην 15η θέση του UEFA Ranking!

Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα και την πρόκριση του στον τελικό του Conference League η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στα να φτάσει στην 15η θέση του UEFA Ranking. Αρκεί οι Πειραιώτες να σηκώσουν την ευρωπαϊκή κούπα...

Στο 45+4 ο Μπέιλι έξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, το οποίο σταμάτησε με το… κεφάλι του Τζολάκη. Άλλο γκολ τελικά δεν σημειώθηκε μέχρι την ανάπαυλα και αυτό χάρη στην άψογη ανασταλτική λειτουργία των παικτών του Μεντιλίμπαρ, που δεν ήθελαν να πάρουν αχρείαστα ρίσκα. 

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είχε μία ισορροπία. Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα από το πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας να βρει κενό στα μετόπισθεν της Άστον Βίλα. Με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα, η δεύτερη έμοιαζε να χάνει την ψυχραιμία της.  

Στο 59’ ο Έσε δεν πρόλαβε την μπαλιά του Ελ Κααμπί, ενώ στην κόντρα ο Μπέιλι είδε το σουτ του να εξουδετερώνεται από τον Τζολάκη και τον Κάρμο. Στο 65’ ο Μασούρας έκανε ένα σουτ που μετά από κόντρες κατέληξε στα χέρια του Μαρτίνες. Δίχως βιασύνη, με δεύτερες σκέψεις ο σύλλογος του Πειραιά προσπαθούσε να απειλήσει με οργανωμένο τρόπο. 

Στο 75’ ο Κας έστρωσε στον Ουότκινς, όμως ο Κίνι τον πρόλαβε πριν γίνει επικίνδυνος. Αυτή ήταν και η χαριστική βολή για τον Ισπανό, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 78’. Τη θέση του πήρε ο νεαρός Αποστολόπουλος, που αποθεώθηκε από τον κόσμο. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ελ Κααμπί έκανε αυτό που έπρεπε και «σφράγισε» περαιτέρω την πρόκριση. Ο Τζολάκης τον βρήκε άψογα στα δεξιά της επίθεσης, ο Μαροκινός κουβάλησε την μπάλα και με ένα υπέροχο σουτ στο τετ-α-τετ με τον Μαρτίνες βγήκε νικητής (81'). 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός είναι κάτι παραπάνω από ένα τέρμα! Αποτελεί τη σφραγίδα για το πως θα εξελιχθεί όλο το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες «καθάρισαν» από νωρίς και το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα. Αυτό έκαναν και το έκαναν άψογα. 

ΜVP:

Ο Ελ Κααμπί! Πέτυχε τα γκολ που χάρισαν την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους», δημιούργησε συνεχώς μπελάδες στην αντίπαλη τριάδα, ενώ έφτασε και κοντά σε ασίστ. Ο ίδιος σε δύο

TΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Μετά από 99 χρόνια πλούσιας ιστορίας, ο Ολυμπιακός είναι στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτός θα είναι και ο πρώτος του Europa Conference League που φιλοξενείται σε ελληνικό έδαφος.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι, Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Άστον Βίλα (Έμερι): Μαρτίνες, Κας, Κάρλος, Τόρες, Ντιν, Κόνσα, Μακγκίν, Μπέιλι, Λουίζ, Ντιαμπί, Γουότκινς