Κόλλησαν στο 0-0 Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα - Έναν βαθμό ζητάει ο Παναθηναϊκός για το Conference League

Κόλλησαν στο 0-0 Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα - Έναν βαθμό ζητάει ο Παναθηναϊκός για το Conference League

Γιώργος Σακελλαρίου 23:51 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:38 - 07.12.2023

Η Βιγιαρεάλ και η Μακάμπι Χάιφα κόλλησαν στο 0-0 στο «Κεράμικα» σ' εξα αναβολής αγώνα. Ο Παναθηναϊκός περιμένει τους Ισραηλινούς στις 14 του μήνα και θέλει απλά έναν βαθμό.

Η Μακάμπι Χάιφα έστω κι αν λόγω του πολέμου δεν είναι στο 100% σε ρυθμό, κατάφερε να μείνει όρθια στο «Κεράμικα»!

Η ισραηλινή ομάδα αντιμετώπισε τη Βιγιαρεάλ σ’ εξ αναβολής ματς για την τρίτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Europa League και πήρε τον βαθμό με ένα στείρο 0-0.

Οι Ισπανοί ήθελαν τη νίκη για να πιάσουν τη Ρεν στην κορυφή και να υπερασπιστούν στο τελευταίο ματς στη Γαλλία την πρώτη θέση, αφού είχαν επικρατήσει στην έδρα τους με 1-0. Τώρα θα χρειαστεί να νικήσουν στη Γαλλία αν θέλουν ν’ αποφύγουν τα playoffs.

Η Μακάμπι Χάιφα γνώριζε τη μοίρα της. Ό,τι κι αν έκανε στο «Κεράμικα» το ζητούμενο ήταν νίκη στη Λεωφόρο. Οι Ισραηλινοί πριν το ματς ήταν τρεις βαθμούς πίσω από τους πράσινους και στο -7 σε γκολ. Ο Παναθηναϊκός είναι στο -2. Θυμίζουμε επίσης ότι το παιχνίδι στη Χάιφα έληξε 0-0.

Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δεν άλλαζε κάτι όποιο αποτέλεσμα και αν έφερνε η Μακάμπι Χάιφα. Εκτός κι αν η τελευταία νικούσε με 5-6 γκολ την ισπανική ομάδα και κάλυπτε το μειονέκτημα σε γκολ, πιάνοντας παράλληλα το «τριφύλλι» στους 4 βαθμούς. Τότε θα της έφτανε και η ισοπαλία στην Αθήνα.

Το «τριφύλλι», λοιπόν, στις 14 του μήνα θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο τους Ισραηλινούς και θέλει μία ισοπαλία για να σφραγίσει την παραμονή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ό,τι ήθελε και πριν το αποψινό ματς. Απλά θα συνεχίσει στο Europa Conference League και θα παίξει στις 15 και 22 στα playoffs της διοργάνωσης για την πρόκριση στους «16». Αν περάσουν οι «πράσινοι» ως τρίτοι θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν έναν από τους οκτώ δεύτερους στους ομίλους του Europa Conference League και θα μάθουν ποιος θα είναι αυτός στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Η Βιγιαρεάλ μπήκε δυνατά και στο 4’ είχε την πρώτη καλή στιγμή, αλλά ο Τριγκέρος αστόχησε. Την ίδια κατάληξη είχε προσπάθεια του Κομεσάνα στο 12’, ενώ στο 20’ ο Κεούφ απέκρουσε σε εκτέλεση του Κομεσάνα. Στο 25’ ο Τριγκέρος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέουφ και στο 26’ ο Ακομάχ αστόχησε.

Η πρώτη τελική για τη Μακάμπι Χάιφα σημειώθηκε στο 36’, αλλά Ντέιβιντ δεν σημάδεψε εστία. Στο 45’+2’ ήταν η σειρά του Μπρερετόν για τους Ισπανούς να χάσει ευκαιρία. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ είχε και πάλι τον έλεγχο, ωστόσο, την πρώτη τελική την έκανε στο 59’ με τον Ακομάχ, ο οποίος δέχθηκε το «στοπ» από τον Κεούφ.

Στο 65’, παράλληλα, ο Κεούφ απέκρουσε το σουτ του Τριγκέρος. Ο γκολκίπερ της Μακάμπι είπε όχι και στο 76’ στον Ζεράρ Μορένο, ενώ στο 78’ έχασε νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ο Ντέιβιντ.

Η βαθμολογία στον όμιλο του Παναθηναϊκού μετά την ισοπαλία της Μακάμπι Χάιφα
EUROPA LEAGUE

23:52 - 06.12.2023

Η βαθμολογία στον όμιλο του Παναθηναϊκού μετά την ισοπαλία της Μακάμπι Χάιφα

Μακάμπι Χάιφα και Βιγιαρεάλ πήραν από έναν βαθμό (0-0), στο εξ αναβολής παιχνίδι των ομίλων του Europa League. Πλέον, στην τελευταία αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία κόντρα στους Ισραηλινούς, για να πάρει την πρόκριση στο Conference League.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Ρέινα, Γκάμπια, Φόιθ (57’ Πεντράσα), Κουένκα, Άλτι, Κάπουε, Τριγκέρος, Κομεσάνα (57’ Κοκελίν ), Μπαένα (46’ Μοράλες), Μπρερετόν (66’ Ζ. Μορένο), Ακομάχ.

Μακάμπι Χάιφα (Μεσάι Ντεγκό): Κέουφ, Σούντγκρεν (61’ Φάινγκολντ), Γκέρσον, Καντίλ, Σίμιτς, Ρεφαέλοφ, Μοχάμεντ (43’ Τζαμπέρ), Καφουμάνα (78’ Ναόρ), Χαγκάγκ (61’ Ποντγκορεάνου), Ντέιβιντ, Καλαϊλί (46’ Πιερό).