Παναθηναϊκός: Στο πλευρό των Ελλήνων διαιτητών, σταθερός για ξένες «σφυρίχτρες»

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Παναθηναϊκός: Στο πλευρό των Ελλήνων διαιτητών, σταθερός για ξένες «σφυρίχτρες»

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:11 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 06.12.2023

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη διαφαινόμενη αποχή των διαιτητών από τη 14η αγωνιστική της Super League, είναι συνεπής με τα λεγόμενα του Γιάννη Αλαφούζου για τη βία και τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

H ΠΑΕ Παναθηναϊκός χωρίς χρονοτριβή, τάχθηκε στο πλευρό των Ελλήνων διαιτητών και στην πρόθεση τους να απέχουν από τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής. Η ανακοίνωση του Τριφυλλιού ήταν σαφής και αφήνει περιθώρια παρερμηνείας.

Η στάση των «πράσινων» δεν πρέπει να προξενεί έκπληξη. Αντιθέτως, είναι συνεπής με όσα πρεσβεύει ο Σύλλογος και ο μεγαλομέτοχος, Γιάννης Αλαφούζος, από την πρώτη μέρα ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει μιλήσει ανοιχτά για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την ανάγκη καταπολέμησης της. Καθώς και για την απροθυμία της Πολιτείας να αναλάβει τις ευθύνες της.

Επίσης, ο Αλαφούζος έχει αναφερθεί στις πιέσεις που δέχονται οι Έλληνες διαιτητές και το σύστημα των εξαρτήσεων που δημιουργείται με τους παράγοντες της ΕΠΟ. 

Η ΕΠΟ στηρίζει  την αποχή των διαιτητών: «Στηρίζουμε και κατανοούμε την απόφαση των διαιτητών»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:46 - 06.12.2023

Η ΕΠΟ στηρίζει την αποχή των διαιτητών: «Στηρίζουμε και κατανοούμε την απόφαση των διαιτητών»

Μετά το τέλος της συνάντησης της ΚΕΔ με την ΕΠΟ, η Ομοσπονδία μέσω μιας ανακοίνωσης έκανε γνωστό πως στηρίζει απόλυτα την απόφαση των διαιτητών να κάνουν αποχή από αυτή την αγωνιστική.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα λεγόμενα του Αλαφούζου τηρούνται και στην πράξη. Ανεξαρτήτως των παραπόνων που έχουν εκφράσει κατά καιρούς οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού για διαιτησίες, κανένας ρέφερι δεν έχει νιώσει απειλή στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Είναι ίσως το πλέον ασφαλές περιβάλλον στα παιχνίδια της Stoiximan Super League.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, είναι σαφής η προτροπή προς τους διαιτητές για να απευθυνθούν με διευθύνσεις και ονόματα στη Δικαιοσύνη. Ούτως ώστε οι έρευνες να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πρακτικές.

Σκληρή επιστολή από τους διαιτητές: «Δεν σφυρίζουμε μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για τη σωματική μας ακεραιότητα!»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:59 - 05.12.2023

Σκληρή επιστολή από τους διαιτητές: «Δεν σφυρίζουμε μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για τη σωματική μας ακεραιότητα!»

Οι διαιτητές με επιστολή τους ζήτησαν συνάντηση με τους Πρόεδρο ΕΠΟ, Πρωθυπουργό, Υπ. Δημοσίας Τάξεως και Υπουργό Αθλητισμού, ενώ τόνισαν ότι δεν πρόκειται να σφυρίξουν ματς μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα.

Όπως και η απαίτηση από το Κράτος να επιτελέσει το ρόλο του, να διερευνήσει τις καταγγελίες και να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες του. Αν και για τη βούληση της Κυβέρνησης, ο Γιάννης Αλαφούζος εκφράζει ευθέως τις αμφιβολίες του.

Πάντως, η συμπαράσταση του Παναθηναϊκού στις απειλές και τις επιθέσεις σε βάρος των Ελλήνων διαιτητών, δεν αλλάζει κάτι στην πάγια θέση για την ανάγκη να σφυρίζουν ξένοι στη Super League. Ειδικά στα ντέρμπι. Ακριβώς επειδή οι «πράσινοι» θεωρούν ότι οι Έλληνες ρέφερι είναι ευάλωτοι από κάθε άποψη, στο Τριφύλλι επιμένουν ότι οι ορισμοί από το εξωτερικό είναι η μόνη επιλογή που διασφαλίζει την ισονομία στον μέγιστο βαθμό.