Παναθηναϊκός: Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι η... αυτοπεποίθησή του

Παναθηναϊκός: Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι η... αυτοπεποίθησή του

Η πρόοδος του Φώτη Ιωαννίδη είναι το talk of the town στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο 23χρονος επιθετικός έχει τα προσόντα, την όρεξη για σκληρή δουλειά, όμως το βασικό συστατικό είναι η σιγουριά και η πίστη στις δυνατότητες του.

Η γενική διαπίστωση είναι και αυτή που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί: η ραγδαία πρόοδος που σημειώνει ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο 23χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που συνάντησε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον Ιούλιο του 2021 και πιθανότατα, θα είναι ακόμα πιο ολοκληρωμένος σε μερικούς μήνες από σήμερα.

Κατά μέρος, η βελτίωση οφείλεται στα προσόντα του Ιωαννίδη. Για να εξελίξεις ένα χαρακτηριστικό, πρωτίστως πρέπει να το έχεις επίκτητο. Ο Ιωαννίδης έχει την πρώτη ύλη για να δουλέψει, ήταν ένας παίκτης ακατέργαστος όταν τον ανέλαβε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο Σέρβος με τους συνεργάτες του, τον μεταμορφώνουν σε έναν σύγχρονο και πρωτοκλασάτο «φουνταριστό».

Εξίσου κομβικό κομμάτι είναι η ατομική δουλειά, η όρεξη και η επιμονή για την εξέλιξη. Ο Ιωαννίδης έχει το γνώθι σ' αυτόν με το παραπάνω. Από τα προηγούμενα χρόνια είχε εστιάσει στις αδυναμίες του και τις διορθώνει, τόσο πολύ ώστε να τις μετατρέπει σε πλεονεκτήματα.

Για παράδειγμα, ο διεθνής στράικερ ήταν δυνατός και γρήγορος, όμως ήθελε να προσδώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στο ξεπέταγμα του, στο σπριντ για να προσπερνά τους αμυντικούς. Το καλοκαίρι προπονήθηκε εντατικά και «στέγνωσε» από το λίπος, αποκτώντας περισσότερη ταχυδύναμη. Με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά

Ίσως όμως το πιο βασικό στοιχείο να σχετίζεται με την αυτοπεποίθηση. Ο Ιωαννίδης νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του και δεν φοβάται τις ευθύνες. Αντιθέτως, τις επιδιώκει και πιστεύει ότι θα τα καταφέρει. Ο άσος του Τριφυλλιού εκπέμπει τη σιγουριά και οι συμπαίκτες του και ο προπονητής τον εμπιστεύονται απόλυτα.

Κάτι που επιβεβαιώνεται και με τις εκτελέσεις πέναλτι. Ο Ιωαννίδης αστόχησε στην ήττα του Παναθηναϊκού από τη Βιγιαρεάλ στο «Κεράμικα». Ήταν η πρώτη φετινή άστοχη εκτέλεση, μετά από εφτά εύστοχα χτυπήματα. Παρόλα αυτά, η ψυχολογία του 23χρονου κυνηγού δεν ταρακουνήθηκε ούτε στο ελάχιστο.

Μετά το παιχνίδι, ο Ιωαννίδης έλεγε στους συμπαίκτες του ότι θα αργήσουν να τον ξαναδούν να μην σκοράρει από την άσπρη βούλα... Όπερ και εγένετο, αφού στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΟΦΗ με 4-0, ο Ιωαννίδης άρχισε να τηρεί τα λεγόμενα του. Ο διεθνής επιθετικός κέρδισε πέναλτι και πέτυχε το 1-0 για το Τριφύλλι, με ένα «σκαφτό» πλασέ που ξεγελασε τον Μπάουμαν.