Παναθηναϊκός: Τι συζήτησαν οι παίκτες μεταξύ τους πριν το ματς με τον ΟΦΗ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ του Αϊτόρ εναντίον του ΟΦΗ

i

Intime

Παναθηναϊκός: Τι συζήτησαν οι παίκτες μεταξύ τους πριν το ματς με τον ΟΦΗ

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:50 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 04.12.2023

Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Άρη και Βιγιαρεάλ έφεραν μία ομαδική συζήτηση στο Τριφύλλι, η οποία αποδείχτηκε ευεργετική και άλλαξε την εικόνα στη νίκη με 4-0 επί του ΟΦΗ. Το Sportal έχει το ρεπορτάζ.

Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Από τον Άρη με 2-0 στη Super League και από τη Βιγιαρεάλ με 3-2 για τον όμιλο του Europa League. Αυτός ο συνδυασμός είχε προκαλέσει ένα στενάχωρο συναίσθημα στο «Γεώργιος Καλαφάτης», πριν από την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Η κανονικότητα που έχει επανέρθει στο Τριφύλλι, σημαίνει πως έστω και μία απώλεια βαθμών, έχει αντίκτυπο. Εάν την προηγούμενη πενταετία η κατάσταση ήταν πιο χαλαρή λόγω των προβλημάτων, πλέον αυτό δεν ισχύει.

Ο Παναθηναϊκός έχει απαιτήσεις και πίεση και οι παίκτες υποχρεούνται να αντέχουν και να ανταπεξέρχονται. Για αυτό, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες, οι «πράσινοι» υποχρεούνταν να αντιδράσουν απέναντι στους Κρητικούς και να το πράξουν με εμφατικό τρόπο.

Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» πως τα κατάφεραν. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με το ευρύ 4-0, παρότι ο ΟΦΗ αντιστάθηκε και τον δυσκόλεψε στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού συζήτησαν μεταξύ τους για τις δύο ήττες και συμφώνησαν πως δεν είχαν το περιθώριο να διευρυνθεί το σερί εναντίων των Κρητικών. Ήταν μία ομαδική συζήτηση, που την οργάνωσαν οι αρχηγοί και συμμετείχαν όλοι και η οποία λειτούργησε ευεργετικά για την εκτόνωση της αρνητικής ενέργειας.

Οι «πράσινοι» αναγνώρισαν ότι δεν παρουσιάστηκαν όπως θα έπρεπε και ότι δεν αγωνίστηκαν την απαιτούμενη συγκέντρωση στα δύο προηγούμενα ματς. Κυρίως, επισήμαναν πως έπρεπε να αποφύγουν τα λάθη και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, για να ξαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στις νίκες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Όπερ και εγένετο, αφού την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εμφανίστηκε ένα αποφασισμένο γκρουπ, με προσήλωση, προσοχή και κυνικότητα. Εξυπακούεται ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και άλλη βελτίωση, αλλά έχει μεγάλη σημασία ότι οι παίκτες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και πρωτοστατούν στην αντιστροφή του κλίματος. Τα τεχνικά κομμάτια τα λύνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του, με σκοπό ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα.