Υπέρ της αποχής των διαιτητών ο Παναθηναϊκός: «Να καταθέσουν άμεσα στον Άρειο Πάγο»

Ο Γιάννης Αλαφούζος.

i

©intime

Υπέρ της αποχής των διαιτητών ο Παναθηναϊκός: «Να καταθέσουν άμεσα στον Άρειο Πάγο»

Sportal newsroom 17:25 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:51 - 05.12.2023

Ο Παναθηναϊκός μέσω ανακοίνωσης έκανε γνωστό ότι είναι υπέρ της αποχής των διαιτητών από αυτή την αγωνιστική, καλώντας τους την ίδια ώρα να καταθέσουν στον Άρειο Πάγο για οποιαδήποτε μορφή βίας έχουν υποστεί.

Ο Παναθηναϊκός μέσω μιας ανακοίνωσης έκανε γνωστό πως είναι υπέρ της αποχής των διαιτητών από αυτή την αγωνιστική του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα οι διαιτητές της Stoiximan Super League νωρίτερα μέσα στην ημέρα αποφάσισαν να δηλώσουν ομαδικό κώλυμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις εναντίον τους. 

Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση κατά του Παπαπέτρου, ο οποίος δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του. Οι οποίες έφτασαν μέχρι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την UEFA. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τα καθήκοντα τους την επόμενη αγωνιστική, μετά τις σοβαρότατες απειλές κατά της ζωής και της οικογένειας του, που δέχθηκε ο διαιτητής κ. Αναστάσιος Παπαπέτρου. 

Προκειμένου, η απόφαση τους να αποτελέσει έναυσμα για ουσιαστική κάθαρση στο ποδόσφαιρο, καλούμε όλους τους διαιτητές που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα οιασδήποτε μορφής βία ή πίεση σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων τους από οιαδήποτε ομάδα ή παράγοντα, να καταθέσουν άμεσα τα σχετικά γεγονότα στην έρευνα που διεξάγεται από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Αν σιωπήσουν και μείνουν για άλλη μια φορά ατιμώρητοι οι δράστες των απειλών και της βίας εις βάρος τους, είναι απολύτως βέβαιο ότι τέτοια περιστατικά θα συνεχιστούν αμείωτα και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραμείνει όμηρο της ανομίας και της διαφθοράς».