«Καθάρισε» τον Άγιαξ η Μπράιτον - Διέλυσε την Τουλούζ με πεντάρα η Λίβερπουλ
i

© Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

«Καθάρισε» τον Άγιαξ η Μπράιτον - Διέλυσε την Τουλούζ με πεντάρα η Λίβερπουλ

Ιάσονας Τσίλης 23:57 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 01:02 - 27.10.2023

Η Μπράιτον ήταν σαφώς ανώτερη και επικράτησε με 2-0 του Άγιαξ, ενώ η Λίβερπουλ δεν χαρίστηκε στην Τουλούζ, την οποία διέσυρε με 5-1.

Στο American Express Stadium η Μπράιτον δεν ίδρωσε καθόλου κόντρα στον Άγιαξ, τον οποίο «καθάρισε» με 2-0, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στο Europa League ενώ την ίδια ώρα η Λίβερπουλ ισοπέδωσε την Τουλούζ στο «Anfield» με 5-1.

Μπράιτον - Άγιαξ 2-0

Οι «γλάροι» μπήκαν πολύ δυνατά στα παιχνίδι και έδειξαν τις προθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, έχοντας ξεκάθαρα το πάνω χέρι, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Με τον τρόπο που πίεζαν όμως οι γηπεδούχοι ήταν ξεκάθαρα θέμα χρόνου να πάρουν το προβάδισμα.

Κάτι το οποίο αποδείχθηκε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό, όταν ο Ζοάο Πέδρο βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο ο Αίαντας είχε μόλις μία τελική προσπάθεια.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε και στην επανάληψη η αγγλική ομάδα και ανταμείφθηκε γι' αυτό, αφού στο 53' πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Αντινγκρά «σέρβιρε» στον Φάτι που ήταν αμαρκάριστος μέσα στην αντίπαλη περιοχή κι εκείνος με ένα ωραίο σουτ νίκησε τον Ραμάι για το 2-0.

Στη συνέχεια οι Ολλανδοί προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους να είναι το δοκάρι του Μπέργκχαους στο 57ο λεπτό, αλλά δεν κατάφεραν κάτι με το 2-0 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Λίβερπουλ - Τουλούζ 5-1

Οι «ρεντς» από το πρώτο λεπτό ήταν κυρίαρχοι και μόλις στο 9' άνοιξαν το σκορ με τον Ζότα. Βέβαια, έπειτα από 7 λεπτά η γαλλική ομάδα κατάφερε να βρει απάντηση με τον Νταλινγκά, όμως η χαρά της δεν κράτησε για πολύ, αφού στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ξεκίνησα να... πυροβολούν.

Στο 30ο λεπτό ο Άρνολντ έκανε μία φοβερή σέντρα και βρήκε τον Εντό, ο οποίος με μία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Νούνιες έγραψε το 3-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να παραμένει κυρίαρχη. Στο 65' βρήκε και τέταρτο γκολ, με τον Χράφνερμπεχ να προσθέτει το όνομα του στη λίστα με τους σκόρερ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Σαλάχ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (4ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ