Ξεκίνημα με τριάρα για τη Ρεν - Δύσκολες νίκες για Λίβερπουλ και Ρόμα (vids)
i

©glomex

Ξεκίνημα με τριάρα για τη Ρεν - Δύσκολες νίκες για Λίβερπουλ και Ρόμα (vids)

Κώστας Τσιακλής 21:52 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:59 - 21.09.2023

Η Ρεν επικράτησε με 3-0 της Μακάμπι Χάιφα και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Παναθηναϊκού. Δύσκολα τρίποντα για Λίβερπουλ και Ρόμα.

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Europa League. Στο άλλο ματς του ομίλου του Παναθηναϊκού, η Ρεν ξεκίνησε με νίκη 3-0 επί της Μακάμπι Χάιφα. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει η ανατροπή της Λίβερπουλ που νίκησε με 1-3 τη ΛΑΣΚ ενώ την ίδια ώρα η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο πέρασε νικηφόρα από τη Μολδαβία με 1-2. 

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί της Βιγιαρεάλ (2-0) και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον 6ο όμιλο. Με τον ίδιο τρόπο άρχισε και η Ρεν, η οποία συνέτριψε με 3-0 τη Μακάμπι Χάιφα. Οι Γάλλοι άνοιξαν το σκορ με το φοβερό σουτ του Μπλας στα 57 δευτερόλεπτα! Ένα εξίσου όμορφο γκολ πέτυχε και ο Αντριέν Τρουφέρ στο 31', κάνοντας έτσι το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπερτούγκ Γιλντιρίμ στο 55'. 

Στα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει η ανατροπή της Λίβερπουλ επί της ΛΑΣΚ για τον 5ο όμιλο. Οι Αυστριακοί αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με πανέμορφο γκολ του Φλόριαν Φλέκερ στο 14'. Οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα και έφτασε γρήγορα στην ανατροπή. Αρχικά ο Ντάργουιν Νούνιες ισοφάρισε στο 56' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενώ στο 63' ο Λουίς Ντίας έκανε το 1-2. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μοχάμεντ Σαλάχ στο 88'. Για τον ίδιο όμιλο Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Τουλούζ εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 1-1. 

Σπουδαία νίκη και για τη Ρόμα που επικράτησε με 1-2 της Σέριφ. Οι «τζιαλορόσι» προηγήθηκαν στο 45+4' με το γκολ του Λεάντρο Παρέδες. Οι Μολδαβοί απάντησαν με τον Κριστιάν Τοβάρ όμως η τελευταία λέξη ανήκε στον Ρομέλου Λουκάκου, που έκανε το 1-2 στο 65' και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζοάο Πάουλο. Για τον ίδιο όμιλο η Σλάβια Πράγας επιβλήθηκε εκτός έδρας της Σερβέτ με  2-0.

Τέλος στον 8ο όμιλο η Μπάγερ Λεβερκούζεν διέσυρε με 4-0 τη Χάκεν ενώ η Καραμπάχ νίκησε με 1-0 τη Μόλντε. 

Panathinaikos is back και η Βιγιαρεάλ υποκλίθηκε στο ΟΑΚΑ!
EUROPA LEAGUE

21:40 - 21.09.2023

Panathinaikos is back και η Βιγιαρεάλ υποκλίθηκε στο ΟΑΚΑ!

Panathinaikos από τα παλιά στο ΟΑΚΑ! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ισοπέδωσε τη Βιγιαρεάλ επικρατώντας μόνο -βάσει της εμφάνισής του- 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο χάρη στις γκολάρες των Ιωαννίδη (38’) και Σπόραρ (78’) και πανηγύρισε νίκη σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2012.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν στις 19:45: