Με «άρωμα» Champions League διεξάγεται η προημιτελική φάση του Europa League

Οι παίκτες της Λίβερπουλ

i

© Photo by Jan Kruger/Getty Images

Με «άρωμα» Champions League διεξάγεται η προημιτελική φάση του Europa League

Κώστας Τόπας 08:45 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 11.04.2024

Σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Europa League.

Με... άρωμα Champions League διεξάγονται οι αποψινές (11/04) αναμετρήσεις του Europa League, με τα τέσσερα ζευγάρια να συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. H Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ και η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο εμφανίζονται ως φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι παίκτες των «Reds» είναι ξεκάθαροι ως προς αυτό, όπως αναγνώρισε ο Χάρβεϊ Έλιοτ. Στόχος τους είναι να προσφέρουν αυτό το Europa League «στον προπονητή μας στον αποχαιρετισμό του». Η πρόκληση όλων είναι να φτάσουν στον τελικό στις 22 Μαΐου στο «Aviva Stadium» στο Δουβλίνο. Εάν φτάσει η Λίβερπουλ , θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Κλοπ στην κεφαλή της ομάδας του «Άνφιλντ».

Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο, η οποία το Σάββατο, αν η Μπάγερν ηττηθεί από την Κολωνία, θα κερδίσει και μαθηματικά την πρώτη της Bundesliga, είναι αήττητη σε 41 συνεχόμενα παιχνίδια και απόψε φιλοξενεί τη Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγιες, πρωταθλητή του Conference League.

Από εκεί και πέρα, τα ζευγάρια που προέκυψαν ξεχωρίζει φυσικά και ο ιταλικός «εμφύλιος» ανάμεσα σε Μίλαν και Ρόμα. Από την άλλη, η Μπενφίκα του Ντι Μαρία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη αρσέιγ, η οποία προσπαθεί να σώσει μια μέτρια σεζόν μέσα από την Ευρώπη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Μίλαν-Ρόμα (22:00)
Λίβερπουλ-Αταλάντα (22:00)
Λεβερκούζεν-Γουέστ Χαμ (22:00)
Μπενφίκα-Μαρσέιγ (22:00)

Οι ρεβάνς (18/04)

Ρόμα-Μίλαν (22:00)
Αταλάντα-Λίβερπουλ (22:00)
Γουέστ Χαμ-Λεβερκούζεν (22:00)
Μαρσέιγ-Μπενφίκα (22:00)

Οι πιθανές διασταυρώσεις στα ημιτελικά:
Μπενφίκα ή Μαρσέιγ - Λίβερπουλ ή Αταλάντα
Μίλαν ή Ρόμα - Λεβερκούζεν ή Γουέστ Χαμ

Υπενθυμίζεται ότι μία εκ των Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Λίβερπουλ, Αταλάντα θα είναι η γηπεδούχος στο Δουβλίνο και μία εκ των Μίλαν, Ρόμα, Λεβερκούζεν και Γουέστ Χαμ η φιλοξενούμενος.