«Κυρίαρχος» Μαυροπάνος στο Europa League - Η πρωτιά που έχει ο Έλληνας διεθνής αμυντικός!

Ντίνος Μαυροπάνος

i

©printscreen

«Κυρίαρχος» Μαυροπάνος στο Europa League - Η πρωτιά που έχει ο Έλληνας διεθνής αμυντικός!

Κωνσταντίνος Ζήκος 17:55 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:57 - 06.10.2023

Mια ιδιαίτερα τιμητική πρωτιά κατέχει ο Έλληνας διεθνής στόπερ, Ντίνος Μαυροπάνος, καθώς βρίσκεται στη κορυφή της λίστας με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες αναχαιτίσεις μπάλας στο UEFA Europa League.

Ο Ντίνος Μαυροπάνος αποτελεί νέο μεταγραφικό απόκτημα της Γουέστ Χαμ, η οποία δαπάνησε το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει από την Στουτγκάρδη. Ο Έλληνας διεθνής κεντρικός αμυντικός, έχει αγωνιστεί βασικός και στα δύο πρώτα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League και ήδη εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του. 

Η Γουέστ Χαμ θυμίζουμε, βρίσκεται στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης, μαζί με τον Ολυμπιακό, την Φράιμπουργκ και την Μπάτσκα Τόπολα από τη Σερβία. Οι Άγγλοι έχουν ξεκινήσει ιδανικά, αφού έχουν σημειώσει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας, κέρδισαν εύκολα με 3-1 την Μπάτσκα Τόπολα και στη 2η αγωνιστική, έδειξαν χαρακτήρα, αφού «πέρασαν» από το Φράιμπουργκ με το τελικό 2-1. Μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, η Γουέστ Χαμ ταξιδεύει στην Ελλάδα, εκεί όπου στις 26/10 θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό. Ενώ, το αμέσως επόμενο παιχνίδι για τον όμιλο, είναι πάλι απέναντι στους «ερυθρόλευκους» στις 9/11.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη σελίδα του UEFA Europa League, ο Μαυροπάνος έχει τις περισσότερες αναχαιτίσεις μπάλας από κάθε άλλον παίκτη μέχρι στιγμής. Φυσικά, το δείγμα δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά αποτελεί σίγουρα ένα δείγμα για την ικανότητα του Έλληνα αμυντικού, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στη νέα του ομάδα. 

Ο Μαυροπάνος έχει καταγράψει 23 αναχαιτίσεις και απέχει μόλις μια από τον 2ο της λίστας, Κίκι της Σέριφ Τίρασπολ. Μάλιστα, όσον αφορά το ελληνικό στοιχείο, την τριάδα των παικτών από τη χώρα μας, στην ίδια κατηγορία, συμπληρώνουν οι Ρέτσος με 15 και Κώτσιρας με 14.