Σπόρτινγκ και Άρσεναλ «καθαρίζουν» την πρόκριση στο Λονδίνο, «ματσάρα» στο Βερολίνο ανάμεσα σε Σεν Ζιλουάζ και Ουνιόν

Σακά και Ρέις

i

© Photo by Gualter Fatia/Getty Images

Σπόρτινγκ και Άρσεναλ «καθαρίζουν» την πρόκριση στο Λονδίνο, «ματσάρα» στο Βερολίνο ανάμεσα σε Σεν Ζιλουάζ και Ουνιόν

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:42 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:07 - 09.03.2023

Η Άρσεναλ τα βρήκε... σκούρα κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2-2), την ώρα που η ανερχόμενη Σεν Ζιλουάζ έβαλε δύσκολα στην Ουνιόν Βερολίνου (3-3).

Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Άρσεναλ έμειναν ισόπαλες στην Πορτογαλία (2-2), σε ένα ματς το οποίο ήταν επιπέδου Champions League. Οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσης για τη νίκη, με τους Πορτογάλους να κοιτάζουν… στα ίσα τους παίκτες του Αρτέτα και να αφήνουν ανοιχτή την υπόθεση «πρόκριση» στα προημιτελικά του Europa League.

Ο Σαλιμπά έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 22ο λεπτό, με την κεφαλιά του έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να καταλήγει στα δίχτυα. Η απάντηση ήρθε από τον Ινάσιο με τον ίδιο τρόπο και το ματς οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με το 1-1. Ο Παουλίνιο στο β' μέρος έφερε την ανατροπή (55') όμως αυτή κράτησε για περίπου εφτά λεπτά. Σε μία αμφισβητούμενη φάση οι «κανονιέρηδες» πήραν την ισοφάριση και οδήγησαν το ματς στην ισοπαλία.

Στη Γερμανία το ματς ανάμεσα σε Ουνιόν Βερολίνου και Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (3-3) ήταν κάτι παραπάνω από συναρπαστικό. Τρία προβαδίσματα, τρεις ισοφαρίσεις και μία πρόκριση που θα κριθεί στο Βέλγιο, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές.

Ο Μπονιφάς στο 28ο λεπτό έκανε το 0-1 με απίστευτο σουτ, με τον Γιουράνοβιτς να ισοφαρίζει σε 1-1 τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Στο 58' ο Φέτεσεν με προσπάθεια εντός της περιοχής έκανε το 1-2, όμως οι Γερμανοί είχαν ξανά την απάντηση με τον Νοτς, ο οποίος πήρε ριμπάουντ μετά από χαμένο πέναλτι (69'). Ο Μπονιφάς αποτέλεσε την τελευταία ελπίδα για τους φιλοξενούμενους κάνοντας στο 72' το 2-3, με τον Μισέλ εντούτοις να χαλάει το «πάρτι» διαμορφώνοντας το τελικό 3-3

Την ίδια ώρα η Ρόμα επικράτησε κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-0), με τους παίκτες του Μουρίνιο να παίρνουν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Την αρχή έκανε ο Ελ Σαραουί στο 13' της αναμέτρησης, έπειτα από σέντρα του Έιμπραχαμ. Όλα ήταν «ρευστά» μέχρι το 87', εκεί όμως ήρθε ο Κουμπαλά και να πάρει μία κεφαλιά που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τέλος, η Λεβερκούζεν είχε εύκολο έργο κόντρα στη Φερεντσβάρος (2-0) και σε παρόμοιο μοτίβο με τη Ρόμα (γκολ νωρίς στο πρώτο μέρος και γκολ αργά στο δεύτερο) έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση. Ο Ντεμιρμπάι άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, για να έρθει ο Τόπσμπα στο 86' και να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του.