Η European Super League επανέρχεται με νέα μορφή με 60-80 ομάδες για να αντικαταστήσει το Champions League!
i

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ μαζί με τον πρόεδρο της Ατλέτικο, Ενρίκε Θερέθο/©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Η European Super League επανέρχεται με νέα μορφή με 60-80 ομάδες για να αντικαταστήσει το Champions League!

Κώστας Τόπας 11:19 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 09.02.2023

Οι υπεύθυνοι της European Super League αποκάλυψαν ότι θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα έκδοση του έργου που κατέρρευσε πριν από δύο χρόνια κι επεξεργάζονται μια νέα μορφή που θα περιλαμβάνει 60 με 80 ομάδες από 12 χώρες.

Πριν από μερικές ημέρες, η European Super League κέρδισε την έφεση σχετικά με τη δυνατότητα της FIFA και της UEFA να επιβάλλουν κυρώσεις στους συλλόγους που ανήκουν ήδη σε αυτήν, δηλαδή Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, αλλά και σε όποιους ενταχθούν στο μέλλον. Σήμερα, οι τρεις αυτές ομάδες έχουν έρθει ήδη σε επαφή με περισσότερες από 50 συλλόγους, με την ελπίδα να δημιουργήσουν μια νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα αντικαταστήσει άμεσα το Champions League.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Telegraph», δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για το πώς θα συγκροτούνταν οι 60 έως 80 ομάδες από 12 διαφορετικές χώρες, κάθε μία θα δίνει τουλάχιστον 14 αγώνες, ενώ σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ συγκεκριμένα club φαίνονται θετικά ως προς αυτό το ενδεχόμενο. Η μορφή της προτεινόμενης νέας Super League έχει κρατηθεί μυστική από τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους, αλλά ακόμα και τώρα εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει, αν της δινόταν ποτέ το νομικό περιθώριο λειτουργίας.

Η A22, η εταιρία που είναι υπεύθυνη για την προώθηση και το μάρκετινγκ της λίγκας, καθώς και οι μεγάλοι υποστηρικτές της, όπως ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, έχουν ισχυριστεί στο παρελθόν ότι θα υπήρχαν μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις σε συλλόγους που δεν συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με αυτόν τον τρόπο η νέα ESL επιδιώκει να περιορίσει κατά κάποιο τρόπο το επιχείρημα των πολέμιών της περί κλειστής λίγκας, που δεν επιτρέπει στους συλλόγους να κερδίσουν στο χορτάρι τη συμμετοχή τους σε αυτή...