H Έβερτον νίκησε στην έδρα της την Λίβερπουλ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια!
i

©Photo by Tony McArdle/Everton FC via Getty Images

H Έβερτον νίκησε στην έδρα της την Λίβερπουλ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια!

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:30 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 25.04.2024

Η Έβερτον επικράτησε στην έδρα της κόντρα στην Λίβερπουλ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ αναδείχθηκε η Έβερτον! Τα «ζαχαρωτά» επικράτησαν με 2-0 της Λίβερπουλ σε αναβολής ματς για την 29η αγωνιστική της Premier League.

Μετά από αυτή τη νίκη η Έβερτον πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής και… ξέρανε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ καθώς την έβγαλε νοκ-άουτ από τον τίτλο.

Οι «reds» παρουσιάστηκαν κατώτεροι της περίστασης στο «Γκούντισον Παρκ», δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν σε γκολ κι έτσι γνώρισαν την ήττα.

Ο Μπράνθγουεϊτ στο 27ο λεπτό και ο Κάλβερτ-Λιούιν (58') στο δεύτερο εξελίχτηκαν σε δήμιους για την ομάδα του Κλοπ, με το σύνολο του Σον Ντάις να παίρνει ένα τεράστιο τρίποντο (δεύτερο διαδοχικό στο πρωτάθλημα μετά από το 2-0 επί της Νότιγχαμ) και να αγκαλιάζει την παραμονή στα μεγάλά σαλόνια, ψαλιδίζοντας παράλληλα τις ελπίδες της συμπολίτισσάς της για τον τίτλο.

Μάλιστα ένα ιδιαίτερο στατιστικό πρόκυψε από την χθεσινή αναμέτρηση, καθώς η Έβερτον νίκησε στην έδρα της την Λίβερπουλ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Συγκεκριμένα ήταν Οκτώβριος του 2010 όταν τα «ζαχαρωτά» είχαν επικρατήσει της Λίβερπουλ με 2-0, με τον νυν προπονητή της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, να βάζει τότε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Γιούργκεν Κλοπ στο «Γκούντισον Παρκ» στην τελευταία του παρουσία σε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Σον Ντάις στον αντίποδα να μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως έγινε μόλις ο δεύτερος προπονητής της Έβερτον μετά από τον Κάρλο Αντσελότι που πανηγύρισε νίκη στο ντέρμπι της πόλης.