Η FIFA επέκτεινε την ποινή του Παρατίτσι, πιθανό το ενδεχόμενο παραίτησης του από την Τότεναμ (vid)

Φάμπιο Παρατίτσι

i

Φάμπιο Παρατίτσι & Αντόνιο Κόντε/©Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images/Ideal Images

Η FIFA επέκτεινε την ποινή του Παρατίτσι, πιθανό το ενδεχόμενο παραίτησης του από την Τότεναμ (vid)

Κώστας Τόπας 14:03 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 29.03.2023

H FIFA επέκτεινε την απαγόρευση του Φάμπιο Παρατίτσι, σε όλες τις παγκόσμιες ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, μετά το σκάνδαλο Plusvalenza και δεν αποκλείεται αυτό να φέρει την παραίτησή του από το πόστο του αθλητικού διευθυντή στην Τότεναμ.

Με αφαίρεση 15 βαθμών τιμωρήθηκε η Γιουβέντους για την υπόθεση Plusvalenza. Η ιταλική δικαιοσύνη δεν χαρίστηκε στη Γηραιά Κυρία και της έριξε βαριά καμπάνα για φοροδιαφυγή και δήλωση ψευδών λογιστικών στοιχείων. Επίσης, το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο τιμώρησε αυστηρά και τα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα. Επέβαλε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για δυόμισι χρόνια στον Φάμπιο Παρατίτσι, ο οποίος πριν μετακομίσει στην Αγγλία για να αναλάβει πόσο αθλητικού διευθυντή στην Τότεναμ, άνηκε στη Γιουβέντους.

Με ανακοίνωσή της η FIFA επέκτεινε την απαγόρευση του Φάμπιο Παρατίτσι, σε όλες τις παγκόσμιες ποδοσφαιρικές δραστηριότητες -πριν η ποινή ίσχυε μόνο για την Ιταλία- με το «Sky Sports» να αναφέρει ότι τώρα δεν μπορεί να διεξάγει καμία δραστηριότητα μεταγραφικής αγοράς απευθείας για την Τότεναμ.

«Η FIFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μετά από αίτημα της ιταλικής FA (FIGC), ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA αποφάσισε να επεκτείνει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη FIGC σε αρκετούς αξιωματούχους ποδοσφαίρου για να έχουν παγκόσμια ισχύ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της FIFA.

Πώς θα ήταν η βαθμολογία στην Premier League χωρίς τους πρώτους σκόρερ από κάθε ομάδα
PREMIER LEAGUE

10:04 - 29.03.2023

Πώς θα ήταν η βαθμολογία στην Premier League χωρίς τους πρώτους σκόρερ από κάθε ομάδα

Πώς θα μπορούσε να είχε διαμορφωθεί η βαθμολογία στην Premier League αν η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε στη διάθεσή της το πρώτο της «κανόνι» Έρλινγκ Χάαλαντ; Που θα βρισκόταν η πρωτοπόρος Άρσεναλ χωρίς τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι και σε ποια θέση θα ήταν η Τότεναμ χωρίς τον Χάρι Κέιν;

Πάντως, τόσο ο Παρατίτσι όσο και η Γιουβέντους αρνούνται οποιαδήποτε αδικοπραγία και άσκησαν έφεση κατά της απόφασης, μαζί με την αφαίρεση 15 βαθμών. Τα νέα σχετικά με τον Παρατίτσι αποτελούν τεράστιο πλήγμα για τους Σπερς, με τον Ιταλό να ξεκινά την αναζήτηση νέου προπονητή μετά την αποχώρηση του Αντόνιο Κόντε από τον σύλλογο.

 Τα «σπιρούνια» δεν έχουν σχολιάσει την ποινή στον Παρατίτσι από τότε που επιβλήθηκε τον Ιανουάριο και μένει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στον ρόλο του στην Τότεναμ, αλλά είναι πιθανό να το θέσει υπό σοβαρό έλεγχο. Στην Αγγλία μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο παραίτησης του από το πόστο του αθλητικού διευθυντή.