Ο Φάμπρεγας παραιτήθηκε από προπονητής της Κόμο επειδή δεν έχει άδεια της UEFA

Σεσκ Φάμπρεγκας

i

©Printscreen

Ο Φάμπρεγας παραιτήθηκε από προπονητής της Κόμο επειδή δεν έχει άδεια της UEFA

Κώστας Τόπας 09:12 - 21.12.2023

Ο Σεσκ Φάμπρεγας διορίστηκε ως επικεφαλής προπονητής της Κόμο τον περασμένο μήνα, αλλά ο Ισπανός δεν έχει ακόμη αποκτήσει άδεια από την UEFA, με αποτέλεσμα ο ιταλικός σύλλογος να προχωρήσει στην πρόσληψη του ο Όσιαν Ρόμπερτς.

Παρά την τελευταία ήττα (από την Μπρέσια), η Κόμο παραμένει τρίτη στη Serie B και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, όσον αφορά την άνοδο. Ωστόσο, από το 2024 ο προπονητής θα αλλάξει ξανά... τουλάχιστον επίσημα. Ο Σεσκ Φάμπρεγας παραιτείται στο τέλος της 30ήμερης απαλλαγής που του χορηγήθηκε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. 

Ο Ισπανός πρέπει να ολοκληρώσει την πορεία και να πάρει την άδειά του (θα το κάνει στην Αγγλία, σύμφωνα με το «Sky Sports») για να μπορέσει να εμφανιστεί ως «head coach» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για το λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο κινήθηκε για να αναζητήσει έναν προπονητή με όλα τα προσόντα και τις απαραίτητες άδειες.

Η επιλογή είναι ο Όσιαν Ρόμπερτς, ένας βετεράνος Ουαλός προπονητής γεννημένος το 1965, ο οποίος ξεκίνησε στις ομάδες νέων της Ουαλίας (κάτω των 16 και κάτω των 19 ετών από το 1996 έως το 1999), και στη συνέχεια κατείχε τη θέση του τεχνικού διευθυντή από το 2007 έως το 2015 και ως βοηθός προπονητή από 2015 έως 2019 υπό τον Κρις Κόλμαν.

Ο Κόμο είπε σε επίσημη δήλωση ότι ο Ουαλός «θα αναλάβει την πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο με την υποστήριξη του Σεσκ Φάμπρεγας και του τρέχοντος προπονητικού τιμ». Ο Ρόμπερτς είναι πρώην βοηθός προπονητή της Κρίσταλ Πάλας και πρώην Τεχνικός Διευθυντής του Μαρόκου και της Ουαλίας. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Όσιαν Ρόμπερτς στην ποδοσφαιρική μας οικογένεια. Με το εξαιρετικό ιστορικό του στην ανάπτυξη παικτών και προπονητών, οραματιζόμαστε τον Roberts ως έναν μακροπρόθεσμο αρχιτέκτονα επιτυχίας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και επίπεδα», δήλωσε ο Φάμπρεγας.

Κριστιάνο και Γιουβέντους πλησιάζουν στο τέλος της δικαστικής τους διαμάχης
SERIE A

11:47 - 20.12.2023

Κριστιάνο και Γιουβέντους πλησιάζουν στο τέλος της δικαστικής τους διαμάχης

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι δικηγόροι της Γιουβέντους θα δώσουν την καταληκτική τους δήλωση σήμερα (20/12) σε μια δικαστική μάχη που βλέπουν τον Πορτογάλο επιθετικό να ζητάει 19,5 εκατομμύρια ευρώ για εκκρεμείς μισθούς.

Αυτή τη στιγμή η Κόμο βρίσκεται τρίτος στον πίνακα της Serie B, δύο βαθμούς κάτω από τη δεύτερη Βενέτσια και τέσσερις από την πρωτοπόρο Πάρμα. Ο Φάμπρεγας, πρώην μέσος της Τσέλσι, της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ, αντικατέστησε τον Μορένο Λόνγκο τον Νοέμβριο του 2023 και έχει κερδίσει τρία από τα πέντε παιχνίδια του στην Κόμο, ισοπαλία και ήττα μία φορά.