Μουρίνιο: «Οταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ κατηγορήθηκα για bullying επειδή έκανα αλλαγή στην αλλαγή»

Ζοσέ Μουρίνιο

i

© PrtScr

Μουρίνιο: «Οταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ κατηγορήθηκα για bullying επειδή έκανα αλλαγή στην αλλαγή»

Κώστας Τόπας 11:37 - 18.12.2023

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ισχυρίστηκε ότι «κατηγορήθηκε για εκφοβισμό» στην πρώην ομάδα του, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από αλλαγή παίκτη στο ημίχρονο.

Μετά την αντικατάσταση του Λουίς Φαν Χάαλ το καλοκαίρι του 2016, ο αυτοαποκαλούμενος «Special One» κατέκτησε το Community Shield, το League Cup και το Europa League στην πρώτη του σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε ότι ότι το επίτευγμά του στην καθοδήγηση της Γιουνάιτεντ στη δεύτερη θέση στην Premier League ήταν ένα από τα καλύτερα στην καριέρα του, επειδή οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι γινόταν στα παρασκήνια. Τα πράγματα, ωστόσο, πήραν άσχημη τροπή στην τελευταία του σεζόν στο Μάντσεστερ.

Μετά από δυόμισι χρόνια, ο Μουρίνιο απολύθηκε αφού ξεκίνησε τη σεζόν 2018/19 με μόλις επτά νίκες σε 17 αγώνες της Premier League. Εκείνη την εποχή, η Γιουνάιτεντ βρισκόταν 19 πόντους πίσω από την κορυφαία Λίβερπουλ, η οποία θα έφερνε άλλη μια ήττα στο βιογραφικό του Μουρίνιο, μόλις δύο ημέρες πριν την απόλυσή του.

Ο Πορτογάλος προπονητής από τότε έχει συνεχίσει να προπονεί την Τότεναμ και τη Ρόμα, αλλά ο 60χρονος συνεχίζει να μιλάει για την πολυσύχναστη περίοδο του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην πραγματικότητα, ο Μουρίνιο ανέδειξε τον σύλλογο σε πολλές περιπτώσεις όταν εμφανίστηκε στο «The Obi One Podcast» του Τζον Όμπι Μίκελ στο YouTube.

Οπως δήλωσε, έδωσε «ό,τι μπορούσε» στη Γιουνάιτεντ πριν μιλήσει για ένα περιστατικό όπου κατηγορήθηκε για εκφοβισμό. 

«Όταν ήμουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άλλαξα παίκτη στο ημίχρονο. Έκανα αλλαγή στην αλλαγή και κατηγορήθηκα για εκφοβισμό», τόνισε. 

Ο Μουρίνιο δεν κατονόμασε τον εν λόγω παίκτη, αλλά συνέχισε αναφέροντας την αντικατάστασή του με τον Νεμάνια Μάτιτς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον της Σαουθάμπτον το 2015. Ο πρώην προπονητής της Τσέλσι, ο οποίος επέμεινε ότι απλώς «έκανε τα πάντα; μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα, συνέχισε μιλώντας για το πώς άλλαξε ο κόσμος, τόσο από πλευράς διαχείρισης όσο και από άποψη ζωής.

«Για να γίνεις μπαμπάς, πρέπει να είσαι διαφορετικός μπαμπάς από το πώς ήταν για σένα ο μπαμπάς σου»

«Με τον Μάτιτς στο Στάμφορντ Μπριτζ, ήταν στον πάγκο. Τον βάζω στο 45ο λεπτό, τον βγάζω γύρω στο 70. Αυτό είναι εκπαίδευση, αυτό είναι προπονητική. Αυτό κάνει τα πάντα για να κερδηθεί ένα ματς. Έπρεπε να (κάνω την) αλλαγή. Γελάω με αυτές τις εποχές, αλλά είναι διαφορετικές εποχές (τώρα). 

Παραμένει πικραμένος ο Μουρίνιο με την Τότεναμ: «Είναι μια ομάδα με άδεια τροπαιοθήκη και με απέλυσε δύο μέρες πριν από τελικό» (vid)
PREMIER LEAGUE

10:25 - 18.12.2023

Παραμένει πικραμένος ο Μουρίνιο με την Τότεναμ: «Είναι μια ομάδα με άδεια τροπαιοθήκη και με απέλυσε δύο μέρες πριν από τελικό» (vid)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε γι' ακόμη μία φορά την ευκαιρία για να πετάξει το «καρφί» του στην Τότεναμ για τον τρόπο με τον οποίο ο σύλλογος χειρίστηκε την απόλυσή του.

Ακόμη και για να γίνεις μπαμπάς, πρέπει να είσαι διαφορετικός μπαμπάς από το πώς ήταν για σένα ο μπαμπάς σου. Πρέπει να αλλάζεις ανάλογα με τον κόσμο».

🔴Baladeros LIVE: Ο Μπρινιόλι στον... τάκο, ο ΠΑΟΚ κορυφή και η ευκαιρία για ΑΕΚ & Ολυμπιακό

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο