Φαν Χάαλ: «Το Μουντιάλ ήταν στημένο να το πάρει η Αργεντινή - Ο Μέσι έπρεπε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής»

Λουίς Φαν Χάαλ

i

©PrtScr

Φαν Χάαλ: «Το Μουντιάλ ήταν στημένο να το πάρει η Αργεντινή - Ο Μέσι έπρεπε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής»

Κώστας Τσιακλής 10:21 - 05.09.2023

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, θεωρεί πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ήταν στημένο για να το κατακτήσει η Αργεντινή και ο Λιονέλ Μέσι.

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, μίλησε ανοικτά και είπε πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ήταν στημένο για να το κατακτήσει η Αργεντινή και ο Λιονέλ Μέσι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά μετά το 1986 και την εποχή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Κάπως έτσι ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να οδηγήσει την πατρίδα του στο κορυφαίο τρόπαιο στο ίσως τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του. 

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας πάντως θεωρεί πως η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν στημένη. Ο Λουίς Φαν Χάαλ μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (04/09) στην τελετή απονομής των βραβείων της Eredivisie και είπε ουσιαστικά πως το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν στημένο για να το πάρει η Αργεντινή και ο Μέσι. «Όταν βλέπετε πώς η Αργεντινή βάζει τα γκολ και πώς εμείς. Όταν βλέπετε πώς ορισμένοι παίκτες της Αργεντινής περνούσαν τη γραμμή χωρίς να τιμωρηθούν, νομίζω ότι ήταν ένα στημένο ματς. Εννοώ όλα όσα λέω με αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος του «NOS» τον ρώτησε αν ο Μέσι έπρεπε να είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και απάντησε: «Νομίζω ότι ναι. Αλλά έχω πει αρκετά». Ο ρεπόρτερ είπε ότι αυτό λέει πολλά και τότε ο Φαν Χάαλ απάντησε ξανά λέγοντας: «Απαντάω, δεν λέω ποτέ ψέματα».

Οι Άγγλοι θέλουν τον Γκουαρδιόλα για επόμενο προπονητή της Εθνικής τους ομάδας
EURO

09:34 - 05.09.2023

Οι Άγγλοι θέλουν τον Γκουαρδιόλα για επόμενο προπονητή της Εθνικής τους ομάδας

Μπορεί ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή στο «τιμόνι» της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας, αλλά η ομοσπονδία της χώρας, φαίνεται να ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του για το επόμενο καλοκαίρι, μετά το EURO 2024.

Υπενθυμίζουμε ότι Ολλανδία και Αργεντινή είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την ομάδα του Λιονέλ Μέσι να προκρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι. Η «Αλμπισελέστε» είχε προηγηθεί με 2-0 με γκολ των Μολίνα και Μέσι όμως η Ολλανδία αντέδρασε στο φινάλε και ισοφάρισε με δύο γκολ του Γουτ Βέγχορστ. Στα πέναλτι αστόχησαν οι Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Στίβεν Μπερχάους για την Ολλανδία και ο Ένζο Φερνάντες για την Αργεντινή.