«Άλωσε» την έδρα της Φέγενορντ και ανέβηκε στο +10 η Αϊντχόφεν
i

©printscreen

«Άλωσε» την έδρα της Φέγενορντ και ανέβηκε στο +10 η Αϊντχόφεν

Κώστας Τσιακλής 15:22 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:28 - 03.12.2023

Η Αϊντχόφεν πέρασε και από το Ρότερνταμ και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο.

Με το ντέρμπι κορυφής συνεχίστηκε η 14η αγωνιστική της Eredivisie. Η Αϊντχόφεν «άλωσε» το Ρότερνταμ, επικρατώντας με 1-2 της Φέγενορντ και αποσπάστηκε στο +10 από την αντίπαλο της. Άκρως εντυπωσιακό είναι ότι η ομάδα του Πέτερ Μπος δεν έχει χάσει ακόμα βαθμό!

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν καλό θέαμα και έτσι καμία δεν μπόρεσε να επιβληθεί της άλλης στον αγωνιστικό χώρο. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 22' με το άστοχο σουτ του Γιόχαν Μπακαγιόκο για την Αϊντχόφεν. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να γίνουν ξανά επικίνδυνοι όμως ο Μπίλοου απέκρουσε εύκολα το πλασέ του Σαϊμπάρι. 

Η Φέγενορντ άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και απείλησε πρώτη φορά στο 31'. Ο Σαντιάγκο Χιμένες έκανε ένα καλό σουτ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπενίτεθ. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα όταν ο Χερτρούιντα δεν μπόρεσε να βρει την εστία από εξαιρετικό σημείο. Η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ήταν η άστοχη προσπάθεια του Φέρμαν στο 35' για την Αϊντχόφεν. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αϊντχόφεν μπήκε καλύτερα και προειδοποίησε με τον Σαϊμπάρι στο 51'. Ο άσος της PSV δεν μπόρεσε να νικήσει από καλή θέση τον Μπίλοου. Ο ίδιος παίκτης όμως δεν χαρίστηκε δεύτερη φορά αφού στο 65' εκτέλεσε τον Μπίλοου μέσα από την περιοχή και έκανε το 0-1. Λίγο αργότερα η Αϊντχόφεν άγγιξε το δεύτερο γκολ όμως ο Μπενίτεθ απέκρουσε ωραία το ψαλίδι που επιχείρησε ο Ντε Γιόνγκ.

Από το κόρνερ που ακολούθησε όμως στο 68' η Αϊντχόφεν πέτυχε το δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Μποσάλι. Η Αϊντχοφεν είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς όμως ο Μπίλοου σταμάτησε τον Σαϊμπάρι σε φάση τετ-α-τετ στο 73'. Η Φέγενορντ αντέδρασε και απείλησε στο 80' με την κεφαλιά του Χάντσκο να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ ένα λεπτό αργότερα με τον πρώτο τους σκόρερ, Σαντιάγκο Χιμένες, να σκοράρει μέσα από την περιοχή. Το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Αϊντχόφεν πανηγύρισε την 14η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Πλέον η ομάδα του Πέτερ Μπος είναι στο +10 από τη Φέγενορντ και στο +13 από την Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη που έχει δύο ματς λιγότερα.