Η Ατλέτικο ψάχνει το πρώτο της διπλό κόντρα στην Μπαρτσελόνα από το 2006 - Με Ιμπαγάσα στην ενδεκάδα η τελευταία νίκη της (vid)

Άλβαρο Μοράτα & Αντουάν Γκριεζμάν

i

©Atlético de Madrid

Η Ατλέτικο ψάχνει το πρώτο της διπλό κόντρα στην Μπαρτσελόνα από το 2006 - Με Ιμπαγάσα στην ενδεκάδα η τελευταία νίκη της (vid)

Κώστας Τσιακλής 14:05 - 03.12.2023

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θέλει να σπάσει την «κατάρα» της Βαρκελώνης και να νικήσει εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά μετά το 2006!

Ένα σπουδαίο ντέρμπι θα διεξαχθεί την Κυριακή (03/12) για την 15η αγωνιστική της La Liga. Συγκεκριμένα Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης θα συγκρουστούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης και θέλουν το τρίποντο που θα τους κρατήσει κοντά στις δύο πρωτοπόρους, Ρεάλ Μαδρίτης και Χιρόνα. Αμφότερες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο -7 (η Ατλέτικο έχει ακόμα ένα παιχνίδι λιγότερο). 

Η Μπαρτσελόνα τον τελευταίο καιρό δεν βρίσκεται στα καλύτερα της αφού στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις της ηττήθηκε από Ρεάλ Μαδρίτης και Σαχτάρ Ντόνετσκ ενώ έσωσε στο τέλος τον ένα βαθμό με τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν απέναντι τους την Ατλέτικο που βρίσκεται στα καλύτερα της, με τους «ροχιμπλάνκος» να έχουν χάσει βαθμούς μόλις σε δύο από τους τελευταίους 12 αγώνες τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτό που προβληματίζει και πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι η κακή παράδοση που έχει η Ατλέτικο στη Βαρκελώνη με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα η ομάδα της Μαδρίτης έχει να νικήσει την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας από τον Φεβρουάριο του 2006 και έκτοτε σε 22 επισκέψεις της μετράει επτά ισοπαλίες και 15 ήττες!

Όπως προαναφέραμε το τελευταίο «διπλό» της Ατλέτικο είναι στις 05 Φεβρουαρίου του 2006. Τότε στον πάγκο του συλλόγου ήταν ο Πέπε Μουρθία, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του σε ένα εντυπωσιακό 1-3 κόντρα στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης! Σε φανταστική βραδιά είχε βρεθεί ο Φερνάντο Τόρες που είχε σημειώσει τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του (το 0-1 και το 1-3). 

Ο άλλος που σκόραρε για την Ατλέτικο ήταν ο Μάξι Ροντρίγκες. Η Μπαρτσελόνα είχε μειώσει σε 1-2 με τον Λάρσον. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ενδεκάδα της Ατλέτικο ήταν ο πρώην παίκτης και νυν προπονητής της ομάδας Β' του Ολυμπιακού, Αριέλ Ιμπαγάσα (έπαιξε επίσης στον Πανιώνιο).

Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ολεγκέρ, Πουγιόλ, Σιλβίνιο, Μάρκεθ (Φαν Μπρόνκχορστ 75'), Φαν Μπόμελ (Εθκέρο 45'), Ντέκο, Ινιεστα, Γκάμπρι, Μέσι (Γκιουλί 45'), Λάρσον

Ντίας και Ροντρίγκο έστειλαν ξανά στην κορυφή τη Ρεάλ - Επιβλητική «τεσσάρα» της Μπιλμπάο επί της Ράγιο
LA LIGA

22:23 - 02.12.2023

Ντίας και Ροντρίγκο έστειλαν ξανά στην κορυφή τη Ρεάλ - Επιβλητική «τεσσάρα» της Μπιλμπάο επί της Ράγιο

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Γρανάδα χάρη στα γκολ του Ντίας και του Ροντρίγκο, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή, λίγο νωρίτερα η Μπιλμπάο επικράτησε με 4-0 της Ράγιο και έφτασε μια ανάσα από την τετράδα.

Η ενδεκάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης: Φράνκο, Περέα, Ιμπάνιες, Λόπεθ (Κάλβο 89'), Μολινέρο, Ροντρίγκες, Λουσίν, Ιμπαγάσα (Κόλσα 85'), Γκαλέτι, Πετρόφ (Γκάμπι 45'), Τόρες

Sportal Sunday Live με Βόλος - Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός - ΟΦΗ και όλο το ρεπορτάζ για Μαρτίνεθ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!