Πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε κινδυνεύουν με αποκλεισμό έως και ενός χρόνου για τα επεισόδια στην Τραπεζούντα

Πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε κινδυνεύουν με αποκλεισμό έως και ενός χρόνου για τα επεισόδια στην Τραπεζούντα

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύουν πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην αναμέτρηση με την Τράμπζονσπορ.

Σε ρινγκ μετατράπηκε ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Τράμπζονσπορ μετά τη λήξη του ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσε. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 3-2 σε αναμέτρηση για την 30η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος, για να ακολουθήσουν απίστευτες σκηνές βίας.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων δέχτηκαν επίθεση και αναγκάστηκαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και συνεπλάκησαν με οπαδούς.

Στο κάδρο μεταξύ άλλων έχουν βρεθεί οι Οουστερβόλντε, Οσαγί, Γιουκσέκ, Φρεντ και Μπατσουαγί, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν για τις πράξεις τους. καθώς απάντησαν στην επίθεση που δέχτηκαν από τους εισβολείς.

Μάλιστα όπως προβλέπει το άρθρο 44 του αθλητικού πειθαρχικού κώδικα στην Τουρκία οι παίκτες της αντιπάλου του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Europa Conference League κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τη δράση από τρεις μήνες έως και έναν χρόνο.

Για τους Οσάγι και Οστερβόλντε ο αθλητικός δικηγόρος αναφέρει: «Οι κυρώσεις σε βάρος ποδοσφαιριστών όπως οι Οσάγι και Οστερβόλντε, οι οποίοι φάνηκαν στο βίντεο να κάνουν κάποιες ενέργειες κατά των οπαδών της αντίπαλης ομάδας, θα αξιολογηθούν ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο οι ποδοσφαιριστές έκαναν αυτές τις ενέργειες.

Οι ποινές που θα επιβληθούν από την πειθαρχική αρχή καθορίζονται με αξιολόγηση όλων των αντικειμενικών και υποκειμενικών συνθηκών του συγκεκριμένου περιστατικού, του βαθμού υπαιτιότητας του ατόμου που διαπράττει την παράβαση και όλων των επιβαρυντικών και ελαφρυντικών παραγόντων».

Από την πλευρά η ομάδα του Ταξιάρχη Φούντα απειλείται με παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο, ενώ πολλοί οπαδοί ενδέχεται να αποκλειστούν από το γήπεδο.