Πανάκριβη: Τόσο κοστίζει η Φενέρμπαχτσε, που είναι γεμάτη με αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Έντιν Τζέκο

i

©Fenerbahçe

Πανάκριβη: Τόσο κοστίζει η Φενέρμπαχτσε, που είναι γεμάτη με αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Κώστας Τόπας 16:07 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:08 - 15.03.2024

Η Φενέρμπαχτσε, αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League διαθέτει ένα ρόστερ γεμάτο από αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (16/03) η κλήρωση των προημιτελικών του UEFA Europa Conference League. Ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ έμαθαν τους αντιπάλους τους στη φάση των «8». Οι «ερυθρόλευκοι» θα «μονομαχήσουν» με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» με την Κλαμπ Μπριζ.

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για τον τελικό είναι θεωρητικά πιο δύσκολος, καθώς θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της τουρκικής ομάδας και στη συνέχεια τον νικητή του Αστον Βίλα - Λιλ. Μετά την κλήρωση, έγινε γνωστό πως ελληνικός «εμφύλιος» θα προκύψει μόνο αν φτάσουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στον τελικό του Conference League!

Οσον αφορά τη Φενέρμπαχτσε, η τουρκική ομάδα διαθέτει ένα από τα πιο ακριβά ρόστερ στη διοργάνωση, καθώς είναι γεμάτη αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πρώτος και καλύτερος ο Σεμπαστιάν Σιμάνσκι. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ο οποίος φέτος μετράει 12 γκολ και 14 ασίστ σε 45 εμφανίσεις κοστολογείται, βάσει Transfermarkt με 20 εκατομμύρια ευρώ! Ο διεθνής Πολωνός μεσοεπιθετικός εντάχθηκε στη Φενέρ το περασμένο καλοκαίρι από τη Ντιναμό Κιέβου έναντι 9,75 εκατομμυρίων ευρώ!

Βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που κοστολογείται τόσο ακριβά, καθώς στο Top-5 της Φενέρμπαχτσε με την πιο υψηλή χρηματιστηριακή αξία βρίσκονται οι: Φέρντι Καντίογλου (αριστερός μπακ, 20 εκατ. ευρώ), Φρεντ (μέσος, 19 εκατ. ευρώ), Τζενγκίζ Ουντέρ (δεξί εξτρέμ, 16 εκατ. ευρώ), Τσαγκλάρ Σογιουντσού (στόπερ, 12 εκατ. ευρώ) και Ντομινίκ Λιβάκοβιτς (τερματοφύλακας 11 εκατ. ευρώ).

«Τρομάζει» το ρόστερ

Η Φενέρ κατέκτησε πέρυσι το κύπελλο Τουρκίας και τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα, πίσω από τη Γαλατά, ωστόσο φέτος έχει βαλθεί να επανέλθει στην κορυφή της χώρας για πρώτη φορά μετά το 2014. Μία ματιά στα καλοκαιρινά της αποκτήματα σε πείθει και με το παραπάνω για τους υψηλούς της στόχους.

Η ομάδα του Ισμαΐλ Καρτάλ, μπορεί να παραχώρησε στη Ρεάλ το μεγαλύτερο ταλέντο του τουρκικού ποδοσφαίρου, Αρντά Γκιουλέρ (18 ετών) με 20 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο έχει ολοκληρώσει συνολικά 11 μεταγραφές, με τελευταίες αυτές του Βραζιλιάνου χαφ Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και του διεθνούς Τούρκου εξτρέμΟυντέρ.

Προηγουμένως έφερε επίσης στην Πόλη τους Εντιν Τζέκο (Ιντερ) και Ντούσαν Τάντιτς (Αγιαξ), τον δυναμικό εξτρέμ Κεντ (26 ετών/Ρέιντζερς), ενώ έδωσε συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για τον 24χρονο Πολωνό μεσοεπιθετικό Σιμάνσκι (Ντιναμό Μόσχας), τον 27χρονο Βραζιλιάνο στόπερ Μπεκάο (Ουντινέζε) και τον 24χρονο Τούρκο δεξιό μπακ Μουλντούρ (Σασουόλο).

Αδιαμφισβήτητα, η Φενέρμπαχτσε έχει χτίσει ένα ρόστερ που μοιάζει τρομακτικό για τον εγχώριο ανταγωνισμό και πλέον είναι στο χέρι του πολύπειρου Καρτάλ να δημιουργήσει μία ομάδα με ταυτότητα και νοοτροπία νικητή.