Αυτός είναι ο Τσάλοφ που θέλει ο ΠΑΟΚ για τη θέση του φορ (vids)

Φέντορ Τσάλοφ

i

© Instagram

Αυτός είναι ο Τσάλοφ που θέλει ο ΠΑΟΚ για τη θέση του φορ (vids)

Το προφίλ του Ρώσου επιθετικού, Φέντορ Τσάλοφ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους του ΠΑΟΚ για τη θέση του φορ.

Μετά την αποχώρηση του Ολιβέιρα, ο ΠΑΟΚ έχει βάλει μπρος για την αντικατάστασή του, με τα σενάρια που κυκλοφορούν να είναι αρκετά. Ένα από τα ονόματα που έπαιξαν ήταν αυτό του Μανόλο Γκαμπιαντίνι, ωστόσο οι απαιτήσεις του 32χρονου επιθετικού άλλαξαν τα δεδομένα. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός φορ ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Σαμπντόρια που υποβιβάστηκε, ήθελε κλειστό συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, ενώ ο «Δικέφαλος» επιθυμούσε διετές λόγω ηλικίας, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί η «χρυσή» τομή.

Ένας από τους επόμενους στόχους για τη θέση της επίθεσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού είναι ο Φέντορ Τσάλοφ. Στη Ρωσία υποστηρίζουν πως για την περίπτωση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, ο ΠΑΟΚ έχει προσφέρει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το ποσό των 4 εκατ. ευρώ για την αγορά του 60% των δικαιωμάτων. Το συμβόλαιο του Τσάλοφ με την ομάδα της Ρωσίας ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2024, ωστόσο μία καλή οικονομικά πρόταση ίσως άλλαζε τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για τον Ρώσο επιθετικό, με τους «Θεσσαλονικείς» να πιέζουν και να περιμένουν άμεση απάντηση από τη διοίκηση της ΤΣΣΚΑ.

Το «who is who» του Φέντορ Τσάλοφ

Ο Τσάλοφ γεννήθηκε στη Μόσχα στις 10 Απριλίου του 1998 και ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις ακαδημίες της ΤΣΣΚΑ. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2016, ο 25χρονος επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας στην αναμέτρηση για το Κύπελλο Ρωσίας κόντρα στη Γενισέι.

Στη συνέχεια της καριέρας του, ο Τσάλοφ εξελίχθηκε σε βασικός επιθετικός της ΤΣΣΚΑ και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να μετρήσει 73 γκολ και 39 ασίστ σε συνολικά 220 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Την περασμένη σεζόν πέτυχε 24 γκολ κι έξι ασίστ σε 41 συμμετοχές, ενώ επίσης έχει προσθέσει στο βιογραφικό του και τέσσερις συμμετοχές με την Εθνική Ρωσίας.

Τη σεζόν 2020-21, το «βαρύ πυροβολικό» των Ρώσων αγωνίστηκε ως δανεικός στην Βασιλεία, εκεί όπου και κατέγραψε 16 συμμετοχές με 4 γκολ και 2 ασίστ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Τσάλοφ βρίσκεται στο πικ της καριέρας του κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έκανε τον ΠΑΟΚ να εξετάσει σοβαρά την περίπτωσή του.

Η δεινότητα στο σκοράρισμα, ο τρόπος παιχνιδιού και η καλή ηλικία έχουν δελεάσει τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» και μένει να δούμε εάν ο Ρώσος φορ γίνει κάτοικος Θεσσσαλονίκης, αντικαθιστώντας τον Νέλσον Ολιβέιρα.