Ένα ακόμη τακτικό master class του Μεντιλίμπαρ, «διπλό» στη Βουδαπέστη και πανηγυρική πρόκριση για τον Ολυμπιακό!

Ένα ακόμη τακτικό master class του Μεντιλίμπαρ, «διπλό» στη Βουδαπέστη και πανηγυρική πρόκριση για τον Ολυμπιακό!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:53 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 01:10 - 23.02.2024

Με πανηγυρικό τρόπο έφυγε ο Ολυμπιακός από τη Βουδαπέστη, αφού στο «ρελαντί» επικράτησε της Φερεντσβάρος με 1-0. Κάπως έτσι, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ - ο οποίος διάβασε άριστα εκείνη του Στάνκοβιτς - είναι πλέον ανάμεσα σε εκείνες που βρίσκονται στη φάση των «16» του UEFA Europa Conference League.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στη Βουδαπέστη, επικρατώντας της Φερεντσβάρος με 1-0. Δίχως να ταλαιπωρηθεί και χάρη στο μοναδικό τέρμα που πέτυχε ο Ελ Κααμπί, η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται στους «16» του UEFA Europa Conference League. Άριστα διαβασμένος σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος νίκησε κατά κράτος τον Στάνκοβιτς στη μάχη των πάγκων.

To πρώτο τέταρτο του αγώνα περιλάμβανε κατά κύριο λόγο λάθη, με τις δύο ομάδες να έχουν έλλειψη συγκέντρωσης. Εντούτοις τα σφάλματα δεν ήταν τόσο σημαντικά, ώστε να προκαλέσουν ζητήματα στις άμυνες. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Πειραιώτες βρήκαν τα πατήματά τους και άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα. 

Η πίεση ήταν σύμμαχός τους όσο πέρναγε η ώρα, με τους «ερυθρόλευκους» να κλείνουν τη Φερεντσβάρος στο δικό της μισό. Αυτό που αδυνατούσαν να κάνουν ήταν να φτάσουν στην τελική προσπάθεια, έχοντας πάντως τις καλές στιγμές τους. Στο μισάωρο το ματς είχε ισορροπήσει και ο ρυθμός ήταν εμφανώς πιο πεσμένος απ΄ ότι στο ξεκίνημα. H πιο μεγάλη στιγμή ήρθε με τον Ποντένσε (39’), ο οποίος από εξαιρετικό σημείο και μετά από τρομερό κλέψιμο δεν ευστόχησε κόντρα στον Ντιμπούς

Νωρίτερα κοντά στο γκολ έφτασε και ο Φορτούνης, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ασύλληπτη ασίστ του Όρτα (38’). Τελικά η λύτρωση ήρθε από το σημείο του πέναλτι, με τον Μαέ να βρίσκει την μπάλα στο χέρι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος στο 45ο λεπτό έκανε το 0-1 για τους «ερυθρόλευκους». 

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους βρήκε τον Ολυμπιακό να ψάχνει από νωρίς ένα δεύτερο γκολ, προκειμένου να τελειώσει μία και καλή το ματς. Η τελική πάσα των παικτών του όμως δεν περιλάμβανε σιγουριά. Απεναντίας, η Φερεντσβάρος δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και στις επιθέσεις της προσπαθούσε δίχως καθαρή σκέψη να βρει γκολ. 

Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να βολεύονται από το αποτέλεσμα. Άλλωστε είχαν «βαρύ» πρόγραμμα και έπρεπε να γίνει διαχείριση, μετά την κούραση των δύο προηγούμενων αγώνων (ΠΑΟΚ εκτός, Φερεντσβάρος εντός). Παρόλα αυτά, ήταν εκείνοι που έκαναν τις ευκαιρίες ξανά, με τον Γιόβετιτς στο 83’ να φτάνει κοντά στο 2-0. Άλλο τέρμα δεν σημειώθηκε, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε παρέα με τον κόσμο του τη νίκη και πλέον περιμένει να μάθει το ποιος θα είναι ο αντίπαλός του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Καμία από τις δύο ομάδες δεν έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο και το ματς ήταν αρκετά πιο «φτωχό» σε σύγκριση με το πρώτο. Ωστόσο στις λεπτομέρειες ο Ολυμπιακός ήταν ένα σκαλί πιο πάνω. Κρατούσε και κυκλοφορούσε την μπάλα, ήταν καλύτερος ανασταλτικά και δικαιώθηκε τελικά παίρνοντας τη νίκη.

MVP

Ο Αντρέ Όρτα! Ο πιο κινητικός παίκτης του Ολυμπιακού σε όλο το ματς, έτρεχε ασταμάτητα μέχρι και την έξοδό του. Μάλιστα, εκείνος παρέα με τον Φορτούνη αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες για την κυκλοφορία των Πειραιωτών.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ισοφάρισε το ρεκόρ που είχε ο συμπατριώτης του, Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός έφτασε τα επτά γκολ σε μία σεζόν στην Ευρώπη, όσα είχε και ο συμπαίκτης του τη σεζόν 2019-20.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντιμπούς, Μαέ, Μαρκίνιος, Κόντρο, Αμπού Φανί, Ζαχάριασεν, Τσίβιτς, Μπ. Βάργκα, Σισέ, Ουινγκό, Μαϊγκά.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Τσικίνιο, Έσε, Όρτα, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.