Η κίνηση του Κάρμο στο πέναλτι του Ελ Κααμπί που δεν κατάλαβε κανείς (vid)
i

© Glomex

Η κίνηση του Κάρμο στο πέναλτι του Ελ Κααμπί που δεν κατάλαβε κανείς (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:18 - 22.02.2024

Σε μία πανέξυπνη κίνηση προχώρησε ο Νταβίντ Κάρμο, λίγο πριν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί εκτελέσει το πέναλτι με το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα κόντρα στη Φερεντσβάρος.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό στη Βουδαπέστη, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα κόντρα στη Φερεντσβάρος, στο ματς των playoffs του Europa Conference League. Οι Πειραιώτες είχαν δύο καλές στιγμές με Φορτούνη και Ποντένσε, όμως σε καμία από αυτές δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Το προβάδισμα προήλθε από τα πόδια του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μαροκινός σούταρε προς τα δεξιά, ο Ντιμπούς έπεσε στα αριστερά και το 0-1 ήρθε για τους Πειραιώτες (45'). Νωρίτερα ο Μάε έκανε το «δώρο» στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ, όταν σταμάτησε την μπάλα με το χέρι εντός της περιοχής.

Σε πρώτο χρόνο ο Τουρπέν δεν είχε δώσει πέναλτι, πηγαίνοντας να ελέγξει τη φάση στο VAR. Όταν αποφάσισε να σφυρίξει την εσχάτη των ποινών, τότε ο Κάρμο προχώρησε σε μία πανέξυπνη κίνηση. Ο Πορτογάλος αμυντικός πήγε και στάθηκε στη λευκή βούλα, δίχως να τον καταλάβει ουδείς. Για ποιον λόγο;

Ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων» σκέφτηκε πως το πιθανότερο είναι ότι οι αντίπαλοι του θα πάνε να σκάψουν το σημείο των 11 μέτρων. Έτσι, ο ίδιος στάθηκε σε εκεί, έως ότου ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πάει στη λευκή βούλα για να εκτελέσει. Ο Μαροκινός ευστόχησε και κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το 0-1 της Βουδαπέστης και το 1-0 που κουβαλούσε από το «Γ. Καραϊσκάκης».