Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε τον διάδοχο του Μπέλιγχαμ ο οποίος κατηγορείται για τρανσφοβία

Φέλιξ Νμέτσα

i

©Borussia Dortmund

Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε τον διάδοχο του Μπέλιγχαμ ο οποίος κατηγορείται για τρανσφοβία

Κώστας Τόπας 09:31 - 04.07.2023

Η Ντόρτμουντ δημοσιοποίησε την ενσωμάτωση του μέσου Φίλιξ Κάλου Νμέκα και διαβεβαίωσε ότι ο παίκτης δεν έχει «καμία τρανσφοβική ή ομοφοβική ιδέα».

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε την Δευτέρα (03/07) την απόκτηση του 22χρονου Γερμανού διεθνή μέσου Φέλιξ Νμέτσα, ο οποίος υπέγραψε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2028 από τη Βόλφσμπουργκ, με την οποία έκανε μία πολύ καλή σεζόν με τους «λύκους» μετρώντας τρία γκολ και έξι ασίστ σε 32 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Με τη Ντόρτμουντ υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών, ενώ πριν από τη Βόλφσμπουργκ, ο Νμέτσα που έχει γεννηθεί στο Αμβούργο, αλλά έχει κι αγγλική υπηκοότητα, είχε περάσει για τέσσερα χρόνια από τις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι.

Στη δήλωση που ανακοινώνει την απόκτηση του, η Μπορούσια Ντόρτμουντ αναφέρει τις δηλώσεις των Χανς-Γιοάκιν Βάτσκε και Ράινχολντ Λούνοβ, προέδρου και γενικού διευθυντή του συλλόγου, αντίστοιχα, σχετικά με τον ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για τρανσφοβία.

«Γνωρίζουμε ότι η επικείμενη μεταγραφή έχει επίσης πυροδοτήσει επικρίσεις τις τελευταίες ημέρες λόγω δύο αναρτήσεων στο διαδίκτυο που κοινοποίησε ο Φέλιξ. Ως εκ τούτου, ήταν σημαντικό για εμάς να μιλήσουμε εντατικά με τον παίκτη για τις πεποιθήσεις και τις αξίες του. Ο Φέλιξ είναι πολύ νέος, Η θρησκεία του είναι βαθιά ριζωμένη μέσα του και, όπως όλοι μας, σίγουρα δεν είναι τέλειος», δήλωσαν και οι δύο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντόρτμουντ.

«Αλλά μας έπεισε απόλυτα στις συνομιλίες ότι δεν έχει τρανσφοβικές ή ομοφοβικές ιδέες μέσα του. Ο ίδιος ο Φέλιξ έχει τονίσει ότι σέβεται και αγαπά όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό», είπαν οι ηγέτες του γερμανικού συλλόγου.

«Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι ένας σπουδαίος σύλλογος που ακολουθώ από παιδί. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού τώρα και βοηθάω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της στην Bundesliga, το Κύπελλο και το Champions League. Ελπίζω οι οπαδοί δώστε μου την ευκαιρία να με γνωρίσετε», εξέφρασε, από την πλευρά του, ο ποδοσφαιριστής.