Φλαμένγκο: Στην έξοδο ο Περέιρα, σκέψεις επιστροφής Ζεσούς

Ζόρζε Ζεσούς

i

© photo by Dia Images / Getty Images / Ideal Images

Φλαμένγκο: Στην έξοδο ο Περέιρα, σκέψεις επιστροφής Ζεσούς

Γιάννης Κουλουμπός • 09:47 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 21.04.2023

Υπ’ ατμόν από τον πάγκο της Φλαμένγκο φέρεται να βρίσκεται ο Βίτορ Περέιρα, με την βραζιλιάνικη ομάδα να καταστρώνει σχέδιο επιστροφής του Ζόρζε Ζεσούς στο «Μαρακανά».

Πορτογάλος φεύγει, Πορτογάλος έρχεται… Το διαζύγιο με τον Βίτορ Περέιρα θεωρείται προ των πυλών, καθώς οι ιθύνοντες της Φλαμένγκο δεν είναι ευχαριστημένοι από τον 54χρονο κόουτς. Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού φαίνεται να μετράει… μέρες, με τους Βραζιλιάνους να προσανατολίζονται να κινηθούν δυναμικά για την επιστροφή του Ζόρζε Ζεσούς στην τεχνική ηγεσία.

Αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται

Ο σύλλογος του Ρίο ντε Τζανέιρο δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην Ιβηρική χερσόνησο και σε έναν παλιό γνώριμο, αφού ο Ζόρζε Ζεσούς αποτέλεσε τεχνικό καθοδηγητή την περίοδο 2019-2020 και μάλιστα έχοντας επιτυχημένο πέρασμα, καθώς έκανε «double» τίτλων, αφού κατέκτησε πρωτάθλημα και Copa Libertadores, ενώ συμμετείχε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα, ο Ζεσούς αν και έχει δεχθεί πρόταση ανανέωσης από την Φενέρμπαχτσε, εμφανίζεται αρνητικός στη συνέχιση της συνεργασίας του με τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης, έχοντας τις… κεραίες του ανοιχτές για το μέλλον της καριέρας του.

Ο πολύπειρος Ίβηρας τεχνικός, που βαδίζει στο 68ο έτος της ηλικίας του, βλέπει την σκιά της άσπονδης εχθρού, Γαλατάσαραϊ, η οποία μοιάζει να κερδίζει την κούρσα του πρωταθλήματος στην Τουρκία, έχοντας αποσπαστεί 6 βαθμούς από τα «κίτρινα καναρίνια».

Ο Ζεσούς και οι άλλοι

Σε περίπτωση που το «φλερτ» με τον Ζεσούς δεν μετουσιωθεί σε γάμο, τότε η Φλαμένγκο θα αναγκαστεί να βάλει σε εφαρμογή plan b. Ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων διατηρείται το όνομα του μέχρι πρότινος ομοσπονδιακού τεχνικού της «σελεσάο», Τίτε, ο οποίος ωστόσο δεν παίζει μόνος του, αλλά υπάρχει ανταγωνισμός, αφού τις δικές τους πιθανότητες διεκδικούν ο εκκεντρικός Αργεντικός κόουτς, Χόρχε Σαμπάολι, που είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Σεβίλλης, όπως και ο συμπατριώτης του, Γκουστάβο Αλφάρο, ο οποίος από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023 ήταν υπεύθυνος για τις τύχες της εθνικής Εκουαδόρ.