«Ρατσιστική επίθεση από τον Φούντα σε συμπαίκτη του - Τέθηκε εκτός ομάδας»

«Ρατσιστική επίθεση από τον Φούντα σε συμπαίκτη του - Τέθηκε εκτός ομάδας»

Sportal newsroom 16:43 - 22.07.2023

Ρατσιστική επίθεση εναντίον συμπαίκτη του φαίνεται να εξαπέλυσε ο Ταξιάρχης Φούντας, ο οποίος μάλιστα τέθηκε εκτός ομάδας για αυτή του την πράξη.

Ο Ταξιάρχης Φούντας δεν θα βρίσκεται στην αποστολή της DC United για τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας, αφού ο σύλλογος του MLS τον έθεσε εκτός πλάνων. Αφορμή φαίνεται να στέκεται ένα πολύ σοβαρό γεγονός, αφού σε ρεπορτάζ της η «Athletic» υποστήριξε ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση σε συμπαίκτη του.

Ρατσιστική επίθεση από τον Φούντα

Το κλαμπ του 27χρονου επιθετικού δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα και αρκέστηκε απλά στο να ενημερώσει τα ΜΜΕ πως ο παίκτης του έμεινε εκτός για «πιθανές παραβιάσεις της πολιτικής του πρωταθλήματος». Έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε και η διοργανώτρια αρχή της Λίγκας, προκειμένου να διερευνηθεί το τι πραγματικά συνέβη και να επιβάλει τις αντίστοιχες ποινές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Athletic», σε μία από τις πρόσφατες προπονήσεις της DC United, ο Φούντας με τον Ρομπέρτα είχαν έναν διαπληκτισμό και ο πρώτος φαίνεται να του επιτέθηκε με ρατσιστική φρασεολογία, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ο δεύτερος να κινηθεί εναντίον του και να πιαστούν στα χέρια. Μάλιστα, η ομάδα έθεσε εκτός και τον Ολλανδό συμπαίκτη του 27χρονου, έως ότου διερευνηθεί το τι ακριβώς συνέβη.

Ο λόγος που ο Μέσι μπορεί να αρνηθεί να παίξει σε ορισμένους αγώνες του MLS (vids)
REST OF THE WORLD

13:35 - 21.07.2023

Ο λόγος που ο Μέσι μπορεί να αρνηθεί να παίξει σε ορισμένους αγώνες του MLS (vids)

Η απροθυμία του Λιονέλ Μέσι να παίξει σε τεχνητό χλοοτάπητα μπορεί να τον οδηγήσει να χάσει κάποια παιχνίδια με την Ίντερ Μαϊάμι, καθώς αρκετές ομάδες του MLS παίζουν επί του παρόντος σε επιφάνειες χωρίς φυσικό χόρτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φούντας κατηγορείται για ανάλογο περιστατικό. Την περασμένη σεζόν υπήρξε καταγγελία εναντίον του από ποδοσφαιριστή της Ίντερ Μαϊάμι πως είχε δεχτεί ρατσιστική επίθεση την ώρα αγώνα, με τη διοργανώτρια αρχή να μην τιμωρεί τον Έλληνα επιθετικό λόγω μη επαρκών στοιχείων.