Η πρώτη ασίστ του Φούντα με την Τραμπζονσπόρ «σκότωσε» τον Γιαννιώτη (vid)

Ταξιάρχης Φούντας

i

PrtScr

Η πρώτη ασίστ του Φούντα με την Τραμπζονσπόρ «σκότωσε» τον Γιαννιώτη (vid)

Κώστας Τόπας 12:44 - 02.09.2023

Ο Ταξιάρχης Φούντας κατέγραψε την πρώτη του ασίστ στο τουρκικό πρωτάθλημα και πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στην Κασίμπασα του -πρώην συμπαίκτη του- Ανδρέα Γιαννιώτη.

Ο Ταξιάρχης Φούντας συνεχίζει την καριέρα του στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Τραμπζονσπόρ του Τάσου Μπακασέτα και Δημήτρη Κουρμπέλη. Με τη νέα του ομάδα, ο 27χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε για δεύτερη φορά και κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του ασίστ.

Η Τραμπζονσπόρ επικράτησε 5-1 της Κασίμπασα και ο Ταξιάρχης Φούντας, ενώ η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0 πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κατάφερε να περάσει την μπάλα στον Μπάρντι ο οποίος νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του Φούντα, Ανδρέα Γιαννιώτη κι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0.

Στο εν λόγω παιχνίδι, ο Τάσος Μπακασέτας, έπαιξε σε όλο το ματς, ενώ ο Κουρμπέλης ήταν εκτός αποστολής. Υπενθυμίζεται ότι ο Ταξιάρχης Φούντας, ο οποίος έχει ξενιτευτεί από το 2017, έλυσε τη συνεργασία του με τη DC United, την περσινή του ομάδα, με την οποία πέτυχε 18 γκολ σε 38 αναμετρήσεις, επέστρεψε στην Ευρώπη και αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Τουρκία. Η καλύτερη περίοδος του ωστόσο, ήταν το διάστημα που πέρασε φορώντας τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης, από το 2019 έως και το 2022. Μέσα σε αυτή την τριετία πέτυχε πολλά και εξελίχθηκε αρκετά σαν παίκτης.