Όταν ο Φούντας είχε κατηγορηθεί πάλι για ρατσιστική επίθεση
i

© Intime

Όταν ο Φούντας είχε κατηγορηθεί πάλι για ρατσιστική επίθεση

Κώστας Τσιακλής 19:16 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 22.07.2023

Ο Φούντας κατηγορήθηκε από συμπαίκτη του πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του συνδέεται με ένα τέτοιο περιστατικό.

Εκτός πλάνων τέθηκε ο Ταξιάρχης Φούντας ο οποίος συνέδεσε το όνομα μου με ένα αρνητικό περιστατικό. Ο Έλληνας διεθνής κατηγορήθηκε από συμπαίκτη του πως του επιτέθηκε με ρατσιστική φρασεολογία, με αποτέλεσμα οι δύο τους να διαπληκτιστούν και εν τέλη να μένουν αμφότεροι έξω από την ομάδα.

Το κλαμπ του 27χρονου επιθετικού δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα και αρκέστηκε απλά στο να ενημερώσει τα ΜΜΕ πως ο παίκτης του έμεινε εκτός για «πιθανές παραβιάσεις της πολιτικής του πρωταθλήματος». Έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε και η διοργανώτρια αρχή της Λίγκας, προκειμένου να διερευνηθεί το τι πραγματικά συνέβη και να επιβάλει τις αντίστοιχες ποινές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά...

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2022, ο Ταξιάρχης Φούντας συνέδεσε για μία ακόμα φορά το όνομα του με παρόμοιο περιστατικό. Ειδικότερα, ο 27χρονος, στο 62ο λεπτό του αγώνα DC United και Inter Miami φέρεται να αποκάλεσε «Νέγρο» τον Τζαμαϊκανό αντίπαλο του, Νταμιάν Λόου.

 Ο 29χρονος αμυντικός δεν άφησε αναπάντητη την φερόμενη επίθεση του και φώναξε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση του διαιτητή, πριν η κατάσταση ξεφύγει . Ο Φούντας αντικαταστάθηκε αμέσως από τον προπονητή του και το θέμα συνεχίστηκε εκτός γηπέδου. 

Ωστόσο, περίπου δύο μήνες αργότερα το MLS απάλλαξε τον Φούντα από τις κατηγορίες. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των ΗΠΑ άναψε το «πράσινο φως» για να επιστρέψει ο Έλληνας επιθετικός στους αγώνες ισχυριζόμενη πως δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά ότι ο Έλληνας παίκτης επιτέθηκε στον αντίπαλο του. 

«Η έρευνα της λίγκας μπορεί να μην επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς που υπάρχουν, παρόλα αυτά δεν βρήκε αξιόπιστη την θέση του Φούντα στην απολογία του, όπου ισχυρίστηκε πως δεν είπε τίποτα στον αντίπαλο του σχετικά με το συμβάν», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της λίγκας.