Διέλυσε τη Φράιμπουργκ με πεντάρα η Λειψία και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας

Πανηγυρισμοί παικτών Λειψίας

i

©Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images/Ideal Images

Διέλυσε τη Φράιμπουργκ με πεντάρα η Λειψία και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:43 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:55 - 02.05.2023

Με άνεση και στυλ η Λειψία επικράτησε εκτός έδρας κόντρα στη Φράιμπουργκ με 5-1, στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας.

Άνετο ήταν το βράδυ της Λειψίας καθώς επικράτησε κόντρα στη Φράιμπουργκ με 5-1, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του θεσμού. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο ματς πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος. Στο 13' ο Ντάνι Όλμο εκμεταλλεύτηκε την πανέξυπνη σέντρα του Μάρσελ Χάλστενμπεργκ και ο Ισπανός έστειλε με καταπληκτική κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα η Λειψία με τον Μπέντζαμιν Χένρικς από θέση τετ-α-τετ, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, για να έρθει στο 37' ο Σομποσλάι με σουτ από τη περιοχή να κάνει το 3-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ενκουκού έκανε το 4-0 για την ομάδα του Μάρκο Ρόζε

Στην επανάληψη η Λειψία έριξε το ρυθμό της και η Φράιμπουγκ το εκμεταλλεύτηκε, μειώνοντας στο σκορ. Στο 75' ο Ρόλαντ Σάλαι με μια μακρινή πάσα που επιχείρησε βρήκε τον Γκρέγκοριτς, ο οποίος δεν έκανε λάθος από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Ντόνιμικ Σομποσλάι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. 

Έτσι η ομάδα του Μάρκο Ρόζε πανηγύρισε τη πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και τώρα θα περιμένει τον επόμενό της αντίπαλο που θα προκύψει από την αναμέτρηση ανάμεσα σε Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Στουτγκάρδη.