Η αστυνομία ερευνά την «Allianz Arena» λόγω κατηγοριών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Μπάγερν Μονάχου

i

©Photo by Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images

Η αστυνομία ερευνά την «Allianz Arena» λόγω κατηγοριών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Κώστας Τόπας 08:35 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:35 - 29.04.2023

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «BILD», Αστυνομία έχει προχωρήσει σε έρευνα στα γραφεία της Μπάγερν για ξέπλυμα χρήματος με πρωταγωνιστή τον Ρώσο ολιγάρχη, Άλισερ Ουσμάνοφ.

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αποκάλυψαν ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία εισέβαλε στην «Αλιάνζ Αρίνα« και στα γραφεία της για τη Μπάγερν Μονάχου για να πραγματοποιήσει έρευνες. Αυτό προέκυψε σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Bild», η οποία επιβεβαίωσε παράλληλα ότι οι έλεγχοι αυτοί αφορούσαν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Νοσοκομείο» η Μπάγερν Μονάχου
BUNDESLIGA

19:04 - 28.04.2023

«Νοσοκομείο» η Μπάγερν Μονάχου

Οι Νταγιό Ουπαμεκανό και Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ αποκλείστηκαν από την αποστολή της Μπάγερν Μονάχου με τη Χέρτα την Κυριακή (30/4), λόγω τραυματισμού.

Ωστόσο, η εφημερίδα κατέστησε σαφές ότι η Μπάγερν με όλη την τρέχουσα ευθύνη, δεν είναι μεταξύ των κατηγορουμένων σε αυτήν την υπόθεση, αλλά μάλλον θεωρείται απλή μάρτυρας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γερμανικός σύλλογος έγινε στόχος της Αστυνομίας εξαιτίας της στενής σχέσης που μοιράζεται ο Ουσμάνοφ με τον πρώην πρόεδρο των Βαυαρών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Ούλι Χένες, ο οποίος τον προμήθευε συχνά με VIP εισιτήρια για τους αγώνες της Μπάγερν στο Champions League.

«Η υπηρεσία μας δεν διεξάγει έρευνα εναντίον της Μπάγερν ή κάποιου μέλους του κλαμπ» ήταν η σχετική δήλωση της Εισαγγελίας, βγάζοντας ουσιαστικά το σύλλογο από το «κάδρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάγερν Μονάχου διανύει μια πραγματικά δύσκολη περίοδο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μιας κι αποκλείστηκε κόντρα στη Φράιμπουργκ, ενώ στη Bundesliga είναι στην δεύτερη θέση.

Tags: