Νύχτα τρόμου για τον Ολυμπιακό στο «Europa-Park Stadion» και συντριβή 5-0 από τη Φράιμπουργκ

Νύχτα τρόμου για τον Ολυμπιακό στο «Europa-Park Stadion» και συντριβή 5-0 από τη Φράιμπουργκ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:34 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 22:43 - 30.11.2023

Σε... χριστουγεννιάτικη διάθεση ήταν ο Ολυμπιακός στο Φράιμπουργκ, εκεί όπου χάρισε ουκ ολίγα «δώρα» στους Γερμανούς, προσφέροντας τους την άνετη νίκη με 5-0. Οι Πειραιώτες επανέλαβαν τα λάθη του αγώνα της πρεμιέρας του Europa League και αυτή τη φορά οι παίκτες του Στράιχ ήταν ακόμα πιο σκληροί, απ' ότι στην Ελλάδα...

Μία βραδιά που θα ήθελε να διαγράψει από την ιστορία του έζησε ο Ολυμπιακός στο Φράιμπουργκ, χάνοντας από τον σύλλογο της Γερμανίας με το «εκκωφαντικό» 5-0. Οι ποδοσφαιριστές του Στράιχ είπαν «ευχαριστώ» σε όλα τα... δώρα της «ερυθρόλευκης» άμυνας και με αυτόν τον τρόπο πανηγύρισαν μία άνετη νίκη, στο ματς της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του UEFA Europa League

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ SPORTAL THN ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν τραγικό για τους παίκτες του Μαρτίνεθ, ειδικά όσον αφορά τα μετόπισθεν. Μέχρι το 10’ το σκορ ήταν ήδη 2-0 για τους Γερμανούς, οι οποίοι δεν έδωσαν… συγχωροχάρτι στα μπακ του Ολυμπιακού. Σε πρώτο χρόνο, μόλις στο 3’ ο Γκρέγκοριτς κέρδισε τη μονομαχία με τον Ρέτσο - ο οποίος δεν τον μάρκαρε σωστά - και έκανε με ένα άνευρο σουτ του 1-0. Ο ίδιος βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής στο 8’ και εκμεταλλευόμενος το κενό πήρε μια κεφαλιά, για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Η εικόνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε μετά την «ψυχρολουσία» και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να σώσουν ότι σώζεται, πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Κυκλοφορούσαν μεν την μπάλα καλύτερα από τους γηπεδούχους, εντούτοις δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μοναδική καλή στιγμή η κεφαλιά του Αλεξανδρόπουλου που πέρασε παράλληλα από την εστία (33’). Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε η χαριστική βολή που έβαλε τέλος σε κάθε ελπίδα των Πειραιωτών. Ο Γκρέγκοριτς ανενόχλητος στο κέντρο της μικρής περιοχής πήρε ξανά κεφαλιά και στο 36’ σκόραρε για το 3-0 της ομάδας του. Εκείνος που έκανε το 4-0 ήταν ο Σιντιγιά (42'), ο οποίος από αριστερά επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η τραγική βραδιά συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Με το «καλημέρα» ο Ολυμπιακός έχασε τον Ποντένσε, ο οποίος αποχώρησε μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Σιντιγιά, στο οποίο δεν δόθηκε ούτε φάουλ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η γηπεδούχος έψαξε ένα γρήγορο γκολ που θα αποτελείωνε μία και καλή τους Πειραιώτες. Όσο όμως πέρναγε η ώρα έριχνε ταχύτητες, σκεπτόμενη και το ματς με τη Μάιντζ.

Αποχώρησε με φορείο και δάκρυα ο Ποντένσε έπειτα από το σκληρό μαρκάρισμα του Σιντίγια (vid)
EUROPA LEAGUE

21:23 - 30.11.2023

Αποχώρησε με φορείο και δάκρυα ο Ποντένσε έπειτα από το σκληρό μαρκάρισμα του Σιντίγια (vid)

Όλα στραβά και ανάποδα πάνε απόψε στη Γερμανία για τον Ολυμπιακό. Ο Ντάνιελ Ποντένσε αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο και με δάκρυα στα μάτια μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Σιντίγια επάνω του.

 Αυτό δεν την εμπόδισε βέβαια να κάνει το 5-0, το οποίο της χάρισε ο Έσε. Ο Αργεντίνος έκανε προσπάθεια να απομακρύνει, αλλά αντ' αυτού... έκανε ασίστ στον Ντόαν και εκείνος πλάσαρε για το 5-0 (77'). Το αποκορύφωμα αυτής της βραδιάς ολοκληρώθηκε με τον Μασούρα να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία για το γκολ της τιμής, με την προσπάθειά του στο 85' να αποκρούεται από τον Ατουμπόλου. Τελικά άλλο γκολ - για καλή τύχη των Πειραιωτών - δεν σημειώθηκε και το παιχνίδι έληξε με 5-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Δεν τίθεται τέτοιο ερώτημα! Το «καμπάνακι» του πρώτου αγώνα δεν εισακούστηκε καθόλου από την άμυνα του Ολυμπιακού. Η επίθεση της Φράιμπουργκ επανέλαβε τη «συνταγή» του Πειραιά, αυτή τη φορά όμως με ρόλο κανονικού τιμωρού. Μόνο 45 λεπτά αρκούσαν για τους Γερμανούς να εκμεταλλευτούν κάθε αδράνεια και να πάνε στο ημίχρονο με 4-0 στα αποδυτήρια. Το ίδιο συνέβη και στο πέμπτο γκολ, το οποίο αποτελείωσε τους Πειραιώτες.

MVP

Ο Γκρέγκοριτς! Ήταν «killer» με όλη την έννοια της λέξης, αφού τα τρία από τα τέσσερα τέρματα του πρώτου μέρους ήταν δικά του. Μάλιστα, παραλίγο να κάνει και καρέ, όμως η προσπάθειά του στο 20’ κατέληξε εκτός εστίας. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δέχθηκε  πάνω από τέσσερα γκολ στην Ευρώπη, ήταν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League της σεζόν 2022-23, από τη Μακάμπι Χάιφα. Η διαφορά είναι πως τότε τα είχε δεχθεί μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Ατουμπόλου, Λίνχαρτ, Γκίντερ, Σιλντίγια, Ντοάν, Έγκεσταϊν, Χόφλερ, Μακέντζο, Χέλερ, Γκρίφο, Γκρέγκοριτς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ