Φρέντι Μπόμπιτς: «Αν ρωτήσεις ξανά θα σε χαστουκίσω...» (vid)
i

Μπόμπιτς/©printscreen youtube

Φρέντι Μπόμπιτς: «Αν ρωτήσεις ξανά θα σε χαστουκίσω...» (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας • 13:38 - 30.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Χέρτα, Φρέντι Μπόμπιτς, απείλησε δημοσιογράφο μετά την ήττα στο ντέμπι με την Ουνιόν.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στη Γερμανία η συμπεριφορά του Φρέντι Μπόμπιτς το Σάββατο μετά το τέλος του ντέρμπι στο Βερολίνο ανάμεσα στη Χέρτα και την Ουνιόν (0-2). Ο πρώην αθλητικός διευθυντής των γηπεδούχων δέχθηκε ερώτηση αναφορικά με το μέλλον του προπονητή της ομάδας Σάντρο Σβάρτς. Ο Ούρι Ζαχάβι του ARD ρώτησε το εξής: «Μπορείτε να καταλάβετε ότι γίνεται ήδη συζήτηση για τον Σβαρτς;» Ο Μπόμπιτς απάντησε: «Όχι.» Ο Ζαχάβι τον ευχαρίστησε, ο Μπόμπιτς του είπε «παρακαλώ» αλλά φεύγοντας πρόσθεσε: «Αν ρωτήσεις ξανά θα σε χαστουκίσω...»

Στη συνέχεια ο Μπόμπιτς πήγε σε άλλο δημοσιογράφο για να δώσει συνέντευξη και ο Ζαχάβι περίμενε τον προπονητή της Ουνιόν Ουρς Φίσερ. Τότε τον πλησίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χέρτα, ο Κρίστιαν Αρμπέιτ, ο οποίος είχε ακούσει τι του είπε ο Μπόμπιτς και ρώτησε τον Ζαχάβι: «Τι έκανες, τον πείραξες;» Μετά από δύο ώρες η διοίκηση της Χέρτα απέλυσε τον Μπόμπιτς. 

Η Bild απευθύνθηκε σήμερα στον Μπόμπιτς για το περιστατικό και εκείνος δήλωσε: «Λυπάμαι πολύ, αντέδρασα πολύ συναισθηματικά. Αυτή ήταν απλώς μία κουβέντα, την οποία φυσικά δεν την εννοούσα έτσι. Μην δίνετε περισσότερη αξία όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά από ένα παιχνίδι.»