Κόβατς «Effect»: Ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν έκανε την Βόλφσμπουργκ να είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ευρώπη (vid)
i

Νίκο Κόβατς/©Photo by Stuart Franklin/Getty Images/Ideal Images

Κόβατς «Effect»: Ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν έκανε την Βόλφσμπουργκ να είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ευρώπη (vid)

Κώστας Τόπας 12:38 - 27.01.2023

Η φετινή σεζόν δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την Βόλφσμπουργκ μιας και ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού. Ωστόσο, ο Νίκο Κόβατς κατάφερε σε μικρό διάστημα να αλλάξει την εικόνα των «Λύκων», οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Η διακοπή του Μουντιάλ δεν φαίνεται να επηρέασε τη Βόλφσμπουργκ. Μετράει έξι συνεχόμενες νίκες, τέσσερις πριν από το Κατάρ 2022 και δύο μετά κι αυτή τη στιγμή (μαζί με την Μαρσέιγ), είναι η καλύτερη ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η σεζόν για τους «Λύκους» δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, μιας κι έφτασαν να βρίσκονται στην προτελευταία θέση με πέντε βαθμούς κι έχοντας πέντε γκολ υπέρ και 12 κατά. Ωστόσο, από την 1η Οκτωβρίου κι ύστερα η Βόλφσμπουργκ τρέχει ένα απίστευτο σερί στη Bundesliga με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες! Τελευταία φορά που πήρε μόνο έναν βαθμό ήταν στις 22 Οκτωβρίου. Εκτοτε, η ομάδα του Νίκο Κόβατς μετράει έξι σερί τρίποντα, ούσα στην έβδομη θέση της κατάταξης με 29 βαθμούς και στο -7 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου.

Τρομακτικό είναι επίσης το σύνολο τερμάτων που έχει πετύχει στις έξι τελευταίες της νίκες. Εχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 22 φορές κι έχει δει να παραβιάζεται μόλις μία φορά η δική της εστία. 

Ο Νίκο Κόβατς, ο οποίος οδήγησε τη Μπάγερν στην κατάκτηση του ντάμπλ τη σεζόν 2018/19 είναι ο άνθρωπος ο οποίος «μεταμόρφωσε» την Βόλφσμπουργκ. Ανέλαβε τους «λύκους» το περασμένο καλοκαίρι και σε 19 παιχνίδια μετράει δέκα νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

«Είμαι στον κόσμο του ποδοσφαίρου πολύ καιρό για να ξέρω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Είπαμε ότι θέλαμε να μπούμε στην Ευρώπη, αλλά βρισκόμαστε στη μέση της σεζόν και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κόβατς σε πρόσφατες δηλώσεις του θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει χαμηλά τους τόνους.