Γαλλία: Με Μπενζεμά στον τελικό του Μουντιάλ (pic)
i

Καρίμ Μπενζεμά (Photo by Aurelien Meunier/Getty Images/Ideal Images

Γαλλία: Με Μπενζεμά στον τελικό του Μουντιάλ (pic)

Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι στη διάθεση του Ντιντιέ Ντεσάν για τον τελικό του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στη Γαλλία και την Αργεντινή.

Ο Καρίμ Μπενζεμά μπορεί να στάθηκε άτυχος λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά η τύχη του χαμογελάει λίγες ώρες πριν τη λήξη του. Η Γαλλία είχε ανακοινώσει λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα των «τρικολόρ» στη διοργάνωση τη μη συμμετοχή του 34χρονου επιθετικού στο φετινό Μουντιάλ λόγω ενός τραυματισμού που είχε αποκομίσει σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις.

Ο Καρίμ Μπενζεμά αποχώρησε από το Κατάρ και ξεκίνησε την αποθεραπεία του. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε στη Ντόχα, σύμφωνα με το ESPN, έδειξε μυϊκή ρήξη η οποία απαιτεί τρεις εβδομάδες χρόνο αποκατάστασης. 

Ο Ντιντιέ Ντεσάν είχε το δικαίωμα να αντικαταστήσει τον Γάλλο φορ αλλά δεν το έκανε. Έτσι πρακτικά ο φορ της Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε στην αποστολή των «τρικολόρ». Οι τρεις βδομάδες πέρασαν και ο Καρίμ Μπενζεμά έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του δίχως να νιώθει κάποια ενόχληση. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε δώσει το «ελεύθερο» στον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της Γαλλίας αν αυτή προκριθεί στον τελικό του Μουντιάλ. Έτσι ο Καρίμ Μπενζεμά θα δώσει το «παρών» στο Κατάρ, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο. 

Αυτό που μένει είναι να δούμε αν ο Ντιντιέ Ντεσάν θα δώσει χρόνο συμμετοχής στο 34χρονο επιθετικό στον τελικό της Κυριακής (18/12 17:00) στο «Λουσαΐλ», κόντρα στην Αργεντινή.