Γενικός Διευθυντής Ντόρτμουντ: «Τελικά ο ανταγωνιστής μας δεν είναι η Ρεάλ αλλά το Netflix»

Κάρστεν Κράμερ

i

©printscreen

Γενικός Διευθυντής Ντόρτμουντ: «Τελικά ο ανταγωνιστής μας δεν είναι η Ρεάλ αλλά το Netflix»

Κώστας Τσιακλής 23:00 - 27.11.2023

Ο Γενικός Διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Κάρστεν Κράμερ, μίλησε για τη νέα εποχή στο ποδόσφαιρο με επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία (μεταξύ άλλων) και έκανε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρον δήλωση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Κάρστεν Κράμερ, μίλησε για τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο με την παρουσία επενδυτών από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. 

Ο Κράμερ δήλωσε πως ο σύλλογος του δεν πρόκειται να αλλάξει την ιδεολογία της και θα συνεχίσει να προστατεύει την πολιτική του 50+1%, το οποίο εμποδίζει μεγάλους επενδυτές να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας. Μάλιστα ένα χαρακτηριστικό σχόλιο του Κράμερ είναι ότι ανταγωνιστής της Ντόρτμουντ δεν είναι τελικά η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά το Netflix.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κράμερ: 

Ο Γενικός Διευθυντής της Ντόρτμουντ λοιπόν δήλωσε τα εξής: «Οχι. Μας ενδιαφέρει από πού προέρχονται τα χρήματα. Αποκλείω τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ στις τρέχουσες πολιτικές συνθήκες. Η Ντόρτμουντ επικεντρώνεται στην προστασία του κανόνα 50+1%, στην ενίσχυση του εθνικού ανταγωνισμού και στη επιλογή ενός κεντρικού και όχι μεμονωμένου μάρκετινγκ. «Το ποδόσφαιρο πρέπει να συνεχίσει να είναι προσιτό και προσβάσιμο.

Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τον πολιτισμό και τις τελετουργίες. Με παράδοση. Με ιστορία. Στη Formula 1 δεν υπάρχει τόσο εκ των υστέρων. Είναι πάντα να κάνεις το επόμενο βήμα με το αυτοκίνητο. Το ποδόσφαιρο είναι πιο αργό ωστόσο, πρέπει να αναπτυχθούμε. Τελικά, ο ανταγωνιστής μας δεν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το Netflix. Ή άλλη δραστηριότητα αναψυχής. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο».