Η Ρεάλ Μαδρίτης δίνει μάχη να κρατήσει τον Αντσελότι και προκαλεί πονοκέφαλο στη Βραζιλία

Η Ρεάλ Μαδρίτης δίνει μάχη να κρατήσει τον Αντσελότι και προκαλεί πονοκέφαλο στη Βραζιλία

Κώστας Τσιακλής 19:52 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 27.11.2023

Όλα δείχνουν ανανέωση Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης και προκύπτει πρόβλημα στη Βραζιλία σχετικά με τον νέο προπονητή της εθνικής.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Relevo, έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για να παραμείνει ο Ιταλός τεχνικός με συμβόλαιο δύο σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο, ο σύλλογος ακολουθεί το πλάνο που σχεδίασε το περασμένο καλοκαίρι, να ξεκινήσει συνομιλίες το προσεχές διάστημα σε περίπτωση που η απόδοση της ομάδας είναι η επιθυμητή. Υπό αυτή την έννοια,το πλάνο είναι επιτυχημένο: πρώτοι στο πρωτάθλημα, έχοντας προκριθεί και μαθηματικά στη φάση των 16 του Champions League, παρά τις σημαντικές απώλειες στην αρχή της σεζόν.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Εντνάλντο Ροντρίγκες (πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας) διαβεβαίωσε ότι ο Αντσελότι επρόκειτο να είναι ο προπονητής της Σελεσάο στο Copa América του 2024. Η γραμμή που ακολουθεί ο σύλλογος εδώ και χρόνια, με την υπογραφή νεαρών ταλέντων, απαιτεί σκέψη μακροπρόθεσμα και μέσα σε αυτή τη στρατηγική η επιλογή του προπονητή να αποχωρήσει από την ομάδα σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει σχεδιαστεί.

Σε αυτές τις συναντήσεις, ο Ιταλός τεχνικός είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως το περασμένο Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρώτη του επιλογή και θα περιμένει μέχρι το τέλος. Αυτό καθησύχασε τους διοικούντες την Ρεάλ, οι οποίοι ενημέρωσαν τον προπονητή για την πρόθεσή τους να βάλουν στο τραπέζι την ανανέωση τον Δεκέμβριο, εφόσον η έναρξη της σεζόν ήταν όπως επιθυμούσαν.

Αυτό που συνέβη την περασμένη σεζόν καταδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχουν οι ‘μερένχες’ στον Αντσελότι, επειδή τον κράτησαν, παρόλο που οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν. Είναι αλήθεια ότι κατακτήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Copa del Rey, αλλά το πρωτάθλημα χάθηκε πολύ νωρίς και στο Champions League η Σίτι την απέκλεισε με έναν οδυνηρό τρόπο.

Παρόλα αυτά, σημαντική είναι η προώθηση των νέων από τον Ιταλό τεχνικό. Η διαχείρισή του με τους Βινίσιους, Ροντρίγκο και Καμαβινγκά εκτιμάται ιδιαίτερα. Επίσης, στα χέρια του είδαμε την καλύτερη εκδοχή του Φεντερίκο Βαλβέρδε που έχει ανανεώσει μέχρι το 2029 και η υπομονή του ήταν το κλειδί για τον Τσουαμένι παρά τις αμφιβολίες που άφησε στην τελική ευθεία της περασμένης σεζόν. Η δέσμευση για τους νεαρούς παίκτες θα συνεχιστεί, ξεκινώντας από τον Έντρικ, ο οποίος θα φτάσει το επόμενο καλοκαίρι με τεράστιες προσδοκίες.

Τα «μαγικά» του Ροντρίγκο: Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Ρεάλ έχει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ στα τρία τελευταία ματς (vid)
LA LIGA

12:50 - 27.11.2023

Τα «μαγικά» του Ροντρίγκο: Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Ρεάλ έχει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ στα τρία τελευταία ματς (vid)

Ο Ροντρίγκο βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και είναι καθοριστικός για τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς συμβάλλει τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία.

Ο Ιταλός κατάφερε εν τέλει να καταλάβει τι χρειάζεται ο σύλλογος και τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση της ομάδας, με την οποία όπως όλα δείχνουν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Σε αυτή την περίπτωση, θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα για την εθνική ομάδα της Βραζιλίας τόσο για το Κόπα Αμέρικα του 2024 όσο και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 καθώς η Σελεσάο έχει στηρίξει πολλά στην εμπειρία του Ιταλού προπονητή.