Μπακασέτας: «Οδηγός το ματς με το Καζακστάν, δεν μας τρομάζει η έδρα, ούτε κοιτάμε ποιος είναι το φαβορί»

Μπακασέτας: «Οδηγός το ματς με το Καζακστάν, δεν μας τρομάζει η έδρα, ούτε κοιτάμε ποιος είναι το φαβορί»

Γιώργος Σακελλαρίου 16:52 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:30 - 25.03.2024

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε για τον τελικό με τη Γεωργία και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν φοβάται το γεμάτο γήπεδο.

Ήρεμος, χωρίς μεγάλα λόγια, υπερβολές. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Τάσος Μπακασέτας στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό τελικό απέφυγε τις υποσχέσεις.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στην επιθυμία για πρόκριση στο Euro και δεν δέχθηκε τον τίτλο του φαβορί. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπακασέτα:

Για το ματς με το Καζακστάν και τι σενάριο κάνει για τη Γεωργία: «Με το Καζακστάν ήταν πολύ καλό ματς για μας. Σκοράραμε νωρίς δύο γκολ κι αυτό ήταν το κλειδί. Δεν μ' αρέσει να κάνω σενάρια. Θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι όπως στο προηγούμενο παιχνίδι».

Για το είναι φαβορί η Ελλάδα, με δεδομένη την προϊστορία: «Δεν θεωρούμε τίποτα για το αν είμαστε φαβορί. Είναι τελικός και δεν υπάρχει φαβορί. Είναι ένα ματς που μπορεί να συμβούν τα πάντα. Δεν θα μπω σε τίτλους και ν' αναφέρω ποια θα είναι η διάθεσή μας. Είμαστε σε καλή κατάσταση κι έχουμε καλή διάθεση. Εμείς στο προηγούμενο ματς ήμασταν απόλυτα έτοιμοι, φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών με αντίπαλο μία ομάδα που είχε δείξει καλά στοιχεία στα προκριματικά. Ο αγώνας με το Καζακστάν πρέπει να είναι ο οδηγός μας».

Για την ατμόσφαιρα που περιμένει την Εθνική: «Εντός έδρας είμαστε πολύ δυνατοί αγωνιζόμενοι σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Οταν είσαι παίκτης της Εθνικής ομάδας, θες τέτοιου επιπέδου αγώνες. Θες να παίζεις σε τέτοια ματς και τρομερές ατμόσφαιρες. Ίσως αύριο γυρίσουμε την ατμόσφαιρα υπέρ μας. Δεν παίζει ρόλο η έδρα. Σε όλη την καριέρα μας παίξαμε πολλά μεγάλα ντέρμπι εκτός έδρας, όπου υπήρχε μεγάλη πίεση. Στη φάση που είμαστε και σε έναν τελικό δεν παίζει ρόλο».

Για τα δημοσιεύματα ότι οι διεθνείς έκαναν βόλτες εκτός ξενοδοχείου: «Κανένα σχόλιο».

Σ' εκείνο το σημείο, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Μιχάλης Τσαπίδης παρενέβη και είπε: «Τι να σχολιάσουμε; Δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε». Σε κάθε περίπτωση, όλες οι ομάδες συνηθίζουν να κάνουν μία βόλτα γι' αποφόρτιση από το να μένουν κλεισμένες στο ξενοδοχείο.

Για το ότι είχε σκοράρει κόντρα στη Γεωργία την τελευταία φορά: «Σίγουρα το θυμάμαι. Το να χτυπάς ένα πέναλτι στο φινάλε δεν είναι και το πιο εύκολο. Εμείς από τότε έχουμε αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες. Και η Γεωργία έχει αλλάξει πολλούς παίκτες στην ενδεκάδα. Οι δύο ομάδες έχουν βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Στο παιχνίδι τους, σε εμπειρίες. Οπότε θα είναι διαφορετικό το ματς τώρα σε σχέση με το προηγούμενο το 2021 κόντρα στη Γεωργία».

Για το πόσο κοντά αισθάνονται οι διεθνείς στο Euro: «Δεν μπορώ ν' απαντήσω ακριβώς. Υπάρχει μόνο αυτό το ματς. Ούτε το πριν ούτε το μετά. Είναι μία μεγάλη πρόκληση. Όσοι είναι δίπλα στην ομάδα ξέρουν τις δυσκολίες και τι έχουμε περάσει. Δεν σκεφτόμαστε το πριν και το μετά».