Ο... υπερ-υπολογιστής της Opta μίλησε: Αυτή είναι η ομάδα που θα περάσει από το Γεωργία - Ελλάδα
i

©intime

Ο... υπερ-υπολογιστής της Opta μίλησε: Αυτή είναι η ομάδα που θα περάσει από το Γεωργία - Ελλάδα

Δημήτρης Χούπης 09:21 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:56 - 26.03.2024

Ο υπερ-υπολογιστής της Opta κάνοντας τους... υπολογισμούς του έδειξε ότι η Ελλάδα θα νικήσει τη Γεωργία και θα προκριθεί στα τελικά του Euro 2024.

Το απόγευμα της Τρίτης (26/3) η Ελλάδα θα δώσει ίσως τον πιο σημαντικό αγώνα των τελευταίων δέκα ετών, αφού θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία στην Τιφλίδα για ένα εισιτήριο στα τελικά του Euro 2024. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ στον ημιτελικό των playoffs του Nations League, επικράτησαν με άνεση με 5-0 του Καζακστάν και πλέον είναι ένα βήμα μακριά από τα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Εθνική μας ομάδα λοιπόν θεωρείται φαβορί στο παιχνίδι, παρόλο που η Γεωργία έχει τον σταρ της Νάπολι, Κβίτσα Κβαρατσχέλια, ο οποίος έχει λατρευτεί από τον κόσμο των «παρτενοπέι». Την ίδια άποψη, όπως φαίνεται, έχει και ο υπερ-υπολογιστής της Opta.

Μη χάσετε την εκπομπή του Sportal αμέσως μετά το ματς με Κωσταβάρα, Αβραμίδη και Κουστέρη

Η Opta λοιπόν αξιοποιώντας μια σειρά από δεδομένα και στατιστικά έδωσε τη δική της πρόβλεψη γι' αυτό το ιστορικό παιχνίδι. Από τις 10.000 εξομοιώσεις η Ελλάδα βγαίνει νικήτρια σε ένα ποσοστό 42,3%, ενώ η Γεωργία στο 32,3%. Ενώ στο υπόλοιπο 25,4% το παιχνίδι βγαίνει ισόπαλο.

Ο Κβαρατσκέλια... απειλεί τους παίκτες του Πογέτ

Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων δεν είναι ιστορικός μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τους Γεωργιανούς. Οι οποίοι το 2020 είδαν τη Βόρεια Μακεδονία να τους κερδίζει στον τελικό των playoffs και να χάνουν την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2020.

Κάπως έτσι αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θέλουν να τη χάσουν, με τον σταρ της ομάδας, Κβίτσα Κβαρατσχέλια να είναι αρκετά αισιόδοξος για τον αγώνα. Μάλιστα... απειλεί τους παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ πως δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν από την Τιφλίδα, της οποίας το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Ενώ αναμένεται να είναι και περίπου 2.500 Έλληνες, οι οποίοι θα δώσουν το παρών για να στηρίξουν την προσπάθεια της Εθνικής.

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι με θετικά συναισθήματα, γιατί μια τέτοια συνάντηση χρειάζεται υπευθυνότητα και θετική αντιμετώπιση.

Μπακασέτας και Πέλκας έχουν «σκοτώσει» τη Γεωργία και θέλουν να το ξανακάνουν
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

23:39 - 24.03.2024

Μπακασέτας και Πέλκας έχουν «σκοτώσει» τη Γεωργία και θέλουν να το ξανακάνουν

Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Δημήτρης Πέλκας είχαν σκοράρει στην τελευταία νίκη της Εθνικής κόντρα στη Γεωργία και θέλουν να το κάνουν ξανά στο μεταξύ τους παιχνίδι την Τρίτη (26/3), το οποίο θα κρίνει και την πρόκριση στο Euro 2024.

Προετοιμαζόμαστε για τη στιγμή που θα βγούμε στο γήπεδο και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Νομίζω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση κι ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει. Δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει Σηματία έχει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, να παλέψουμε και να νικήσουμε.

Όποιος και αν πετύχει γκολ, το πιο σημαντικό είναι να νικήσουμε. Η πιο δυνατή ομάδα θα επικρατήσει κι ελπίζω να είναι η δική μας. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, γνωρίζουμε τη δύναμή της Ελλάδας, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να νικήσει μέσα στη Γεωργία μπροστά σε τόσους πολλούς φιλάθλους. Να έρθει ο κόσμος και να απολαύσει το παιχνίδι», ήταν τα λόγια του.