Μπακασέτας και Πέλκας έχουν «σκοτώσει» τη Γεωργία και θέλουν να το ξανακάνουν
i

©intime

Μπακασέτας και Πέλκας έχουν «σκοτώσει» τη Γεωργία και θέλουν να το ξανακάνουν

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:39 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:57 - 24.03.2024

Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Δημήτρης Πέλκας είχαν σκοράρει στην τελευταία νίκη της Εθνικής κόντρα στη Γεωργία και θέλουν να το κάνουν ξανά στο μεταξύ τους παιχνίδι την Τρίτη (26/3), το οποίο θα κρίνει και την πρόκριση στο Euro 2024.

Η Ελλάδα έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024, επικρατώντας του Καζακστάν με 5-0 στην OPAP Arena το βράδυ της Πέμπτης (21/3). Πλέον μένει ακόμα ένας αγώνας το απόγευμα της Τρίτης (26/3) για να κλείσει θέση για τα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ θα ταξιδέψουν στην Τιφλίδα με στόχο τη νίκη - πρόκριση μετά από δώδεκα χρόνια σε μια τελική φάση Euro. Την πρώτη μετά το 2012 και την πρώτη μεγάλη διοργάνωση μετά το Μουντιάλ του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η παράδοση λοιπόν μεταξύ των δύο ομάδων είναι υπέρ της Εθνικής, αφού σε εννέα αναμετρήσεις, η «γαλανόλευκη» έχει εφτά νίκες και τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Ο τελευταίος εκτός έδρας μεταξύ τους αγώνας ήταν στις 9 Οκτωβρίου του 2021 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ. Εκεί η Εθνική είχε επικρατήσει με 2-0 της Γεωργίας και είχε παραμείνει «ζωντανή» για την πρόκριση στο Μουντιάλ, η οποία εν τέλει δεν ήρθε.

Τα γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα είχαν βάλει ο Μπακασέτας και ο Πέλκας στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Ο μέσος του Παναθηναϊκού είχε ανοίξει το σκορ στο 90ο λεπτό από τα έντεκα βήματα και ο Πέλκας στο 90+5' είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Δύο παίκτες που σκόραραν και στο παιχνίδι με το Καζακστάν και όπως φαίνεται μπορεί να είναι και στη βασική ενδεκάδα για τον αγώνα με τη Γεωργία. Στόχος των δύο όπως είναι λογικό είναι να «χτυπήσουν» και πάλι τους Γεωργιανούς, όπως είχαν κάνει πριν από τρία χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά τα γκολ τους μπορεί να κρίνουν μια πρόκριση σε τελική διοργάνωση.