Αυτά τα γήπεδα «περιμένουν» την Ελλάδα αν εκείνη περάσει στο Euro 2024 (vids)

Ο Μασούρας και ο Μπακασέτας

i

© Intime

Αυτά τα γήπεδα «περιμένουν» την Ελλάδα αν εκείνη περάσει στο Euro 2024 (vids)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:44 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 24.03.2024

Σε τρία γήπεδα... στολίδια θα φιλοξενηθεί η Ελλάδα, εφόσον εκείνη προσπεράσει το εμπόδιο της Γεωργίας και προκριθεί στους ομίλους του Euro 2024.

Ένα εμπόδιο απομένει για την Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί στα τελικά του Euro 2024. Την Τρίτη (26/3) η «γαλανόλευκη» θα βρίσκεται στην Τιφλίδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Γεωργία για τον τελικό των playoffs του Nations League.

Εφόσον η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ πάρει τη νίκη, τότε την περιμένει ένα εισιτήριο για τη Γερμανία, όπου και θα διεξαχθεί η ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εκεί, αν θελήσει να βρεθεί στη φάση των «16» θα πρέπει να αποκομίσει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στις αναμετρήσεις με Τουρκία, Τσεχία και Πορτογαλία. Τρεις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν σε γήπεδα... στολίδια, τα οποία «περιμένουν» την Ελλάδα εφόσον περάσει τη Γεωργία.

Σε πρώτο χρόνο, η «γαλανόλευκη» θα αγωνιστεί κόντρα στη Τουρκία, με την έδρα του αγώνα να είναι το ξακουστό «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ». Το στάδιο στο οποίο αγωνίζεται η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα αποτελέσει την πρώτη αφετηρία για τους παίκτες του Πογέτ. Με συνολική χωρητικότητα 81.264 θέσεις αποτελεί το μεγαλύτερο γήπεδο της Γερμανίας, ενώ είναι κατηγορίας πέντε αστέρων. Ωστόσο, λόγω των κανονισμών που ισχύουν στη FIFA και τη UEFA, οι θέσεις στο Euro θα μειωθούν και η χωρητικότητα θα φτάσει τις 65.829 θέσεις.

Το επόμενό της ματς, η Ελλάδα, θα το δώσει κόντρα στη Πορτογαλία και για να το κάνει αυτό θα ταξιδέψει στο Αμβούργο. Η «γαλανόλευκη» θα αγωνιστεί εναντίον του δυσκολότερου αντίπαλου στο «Φόλκσπαρκσταντιον», στο οποίο αγωνίζεται η ομάδα της ομώνυμης πόλης. Έχει χωρητικότητα 51.500 περίπου θεατών στους διεθνείς αγώνες, ενώ στα εγχώρια ματς αυτή αυξάνεται κατά 10 χιλ.

Αυτός είναι ο Μαρτσίνιακ: Το πέναλτι-σκάνδαλο, ο τελικός του Μουντιάλ και τα παράπονα των ελληνικών ομάδων (vids)
EURO

14:36 - 24.03.2024

Αυτός είναι ο Μαρτσίνιακ: Το πέναλτι-σκάνδαλο, ο τελικός του Μουντιάλ και τα παράπονα των ελληνικών ομάδων (vids)

Το πέναλτι-σκάνδαλο στο Παρί - Νιουκάστλ, οι «φωνές» του Ολυμπιακού στο «Μολινό», ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο «πόλεμος» μεταξύ Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ. Ο Πολωνός, Σιμόν Μαρτσίνιακ που ορίστηκε για το μεγάλο παιχνίδι της εθνικής Ελλάδας με τη Γεωργία (21/03, 19:00) έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο προσκήνιο.

Τελευταίος προορισμός για την «επίσημη αγαπημένη» θα είναι το Γκελζενκίρχεν, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τσεχία. Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα θα είναι το «διαμάντι» ονόματι «Φέλτινς Αρένα». Στις 21 Νοεμβρίου 1998 ξεκίνησε η έναρξη κατασκευής του, ενώ πρόκειται για το πρώτο στάδιο της χώρας που κατασκευάστηκε δίχως κρατική οικονομική υποστήριξη. Η έδρα της Σάλκε χωράει 62.271 θεατές και κόστισε 192 εκατ. ευρώ.