Στη μαύρη αγορά τα εισιτήρια για τον τελικό Γεωργία – Ελλάδα: Κοστίζουν όσο ένας μηνιαίος μισθός στη χώρα!

Στη μαύρη αγορά τα εισιτήρια για τον τελικό Γεωργία – Ελλάδα: Κοστίζουν όσο ένας μηνιαίος μισθός στη χώρα!

Γιώργος Σακελλαρίου 18:04 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:10 - 24.03.2024

Έναν μισθό χρειάζονται οι Γεωργιανοί για να προμηθευτούν στη «μαύρη αγορά» τα εισιτήρια του αγώνα της Τρίτης με την Εθνική Ελλάδας.

Στη Γεωργία ζουν για τον αγώνα με την Ελλάδα.

Η εθνική τους ομάδα την ερχόμενη Τρίτη κόντρα στη «γαλανόλευκη» θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την πρόκρισή της σε μία μεγάλη διοργάνωση. Στην προκειμένη περίπτωση στο Euro 2024 της Γερμανίας.

Τα 52.000 εισιτήρια (κοντά στις 2.000 δικαιούται η Ελλάδα) εξασφανίστηκαν το Σάββατο, ελάχιστες ώρες από τη στιγμή που βγήκαν προς πώληση. Όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν και οι επιτήδειοι που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την επιθυμία του κόσμου να παρακολουθήσει αυτό το σπουδαίο ματς.

Έτσι, έχουν παρατηρηθεί ήδη φαινόμενα μαύρης αγοράς. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν προμηθευτεί εισιτήριο και το πουλάνε στη μαύρη αγορά, σχεδόν 7-10 φορές πάνω από την αρχική του τιμή. Να θυμίσουμε ότι ένας φίλαθλος που θα έκανε αίτηση, είχε δικαίωμα ν’ αγοράσει μέχρι τέσσερα εισιτήρια, ανά λογαριασμό.

Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 7 έως 17 ευρώ. Τα περισσότερα, πλην των επισήμων. Και στα επίσημα, όμως, η τιμή δεν ξεπερνάει τα 30-40 ευρώ. Στο διαδίκτυο, λοιπόν, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πωλούνται εισιτήρια στη μαύρη αγορά που φτάνουν τα 1.400 λάρι (το εθνικό νόμισμα της Γεωργίας) και για τα τέσσερα εισιτήρια. Ένα «μαγικό χαρτάκι» που κοστίζει 50 λάρι, δηλαδή 17 ευρώ, πωλείται στη «μαύρη αγορά» 136 ευρώ!

Δύο εισιτήρια, κόστους 100 λάρι δηλαδή 34 ευρώ, πωλούνται ακόμα και 238 ευρώ! Σ’ έναν λογαριασμό τα 4 εισιτήρια κόστους 68 ευρώ (200 λάρι), πωλούνται 477 ευρώ! Άλλοι τα πουλάνε πιο φθηνά, άλλοι ενδεχομένως και πιο ακριβά. Άλλος «μαυραγορίτης» τέσσερα εισιτήρια των 10 ευρώ έκαστος, τα πουλάει μέχρι και 272 ευρώ (800 λάρι)!

Στα τοπικά ΜΜΕ, μάλιστα, αναφέρεται ότι όσοι επιχείρησαν να πάρουν εισιτήριο για τον τελικό με την Ελλάδα έπρεπε να περιμένουν τουλάχιστον μία ώρα για να μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους και να πάρουν το εισιτήριο.

Να θυμίσουμε ότι οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια στην τιμή των επτά ευρώ. Απόδειξη του πόσο ακριβά πωλούνται τα εισιτήρια στη Γεωργία στη «μαύρη αγορά». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από σήμερα έως τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 21:00 οι φίλες και φίλοι της Εθνικής Ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να αιτηθούν την αγορά εισιτήριου για τον αγώνα Γεωργία-Ελλάδα στο Εθνικό Στάδιο της Τιφλίδας "Boris Paichadze", ο οποίος εντάσσεται στον τελικό των play-offs του EURO 2024 και θα διεξαχθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 19:00 (Ελλάδας).

Για να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι την αναμέτρηση και να βρεθούν στο πλευρό των διεθνών, χρειάζεται να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

- Να αποστείλουν αίτημα στο email [email protected].

- Να αναφέρουν τον αριθμό των εισιτηρίων που επιθυμούν να αγοράσουν.

- Να αναγράψουν με λατινικούς χαρακτήρες ονοματεπώνυμο, αριθμό διαβατηρίου/ταυτότητας και τηλέφωνο επικοινωνίας για κάθε έναν από τους ενδιαφερόμενους.

Θα ακολουθήσει απαντητικό email με οδηγίες για τον τρόπο πληρωμής και παραλαβής των εισιτηρίων.

Το κόστος κάθε εισιτηρίου ανέρχεται στα 7€».