Ο Μήτογλου είδε τους κόπους του να ανταμείβονται! (vids)

Γεράσιμος Μήτογλου

i

Γεράσιμος Μήτογλου/©Intime

Ο Μήτογλου είδε τους κόπους του να ανταμείβονται! (vids)

Κώστας Τόπας 09:38 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 23.03.2023

Με τη φανέλα της ΑΕΚ μέχρι το 2026 θα αγωνίζεται ο Γεράσιμος Μήτογλου, ο οποίος είδε τους κόπους του να ανταμείβονται κι απέδειξε πως η ΑΕΚ δεν έκανε λάθος που πίστεψε σε εκείνον, όταν το καλοκαίρι του 2021 τον αγόρασε από τον Βόλο.

«Τα αγαθά κόποις κτώνται», μάθαινε τότε, ο Αριστοτέλης στον Μέγα Αλέξανδρο. Ο Γεράσιμος Μήτογλου είδε ότι οι κόποι του ανταμείφθηκαν μετά την πρόταση της ΑΕΚ να επεκτείνει τη συνεργασία τους μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα μέσω της οποίας θέλω να ικανοποιήσω όλες μου τις φιλοδοξίες. Να κατακτήσω μαζί της τρόπαια και να παίξω με τη φανέλα της στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε μετά τις υπογραφές ο νεαρός στόπερ, ο οποίος είδε τους κόπους του να ανταμείβονται.

Η ανοδική πορεία στην καριέρα του

Στα 23 του χρόνια ο Γεράσιμος Μήτογλου, αγωνίζεται έχοντας τον Δικέφαλο στο στήθος του. Η ΑΕΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2021, έπειτα από τις άκρως θετικές του εμφανίσεις με την φανέλα του Βόλου, ωστόσο ο νεαρός αμυντικός, είχε φροντίσει να δείξει τα ποδοσφαιρικά του προσόντα από πολύ νωρίς. Εμφανώς επηρεασμένος από το ποδοσφαιρικό παρελθόν του πατέρα του, ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι Ακαδημίες του Άρη, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και της Σάντος Πανοράματος.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίπεδο Ανδρών, με τον Ατρόμητο Τριαδίου το 2017 κι έπειτα πήρε μεταγραφή στον Αγροτικό Αστέρα, με τον οποίο έπαιξε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πραγματοποίησε 38 εμφανίσεις μέσα στην επόμενη διετία. Οι άνθρωποι του Βόλου, είχαν τσεκάρει την περίπτωσή του σε αρκετά παιχνίδια που είχε δώσει εκείνες τις χρονιές και τον Ιούλιο του 2019, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτησή του. Τη διετία που αγωνίστηκε στην ομάδα του Βόλου μέτρησε συνολικά 31 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκοράροντας τρεις φορές. Ο Μήτογλου, ολοκλήρωσε ιδανικά τη σεζόν και η ΑΕΚ είδε πολλά στοιχεία πάνω του. Γι' αυτό και αποφάσισε να επενδύσει πάνω του προσφέροντας του τετραετές συμβόλαιο

Το «μικρόβιο»

«Το μήλο έπεσε κάτω απ' τη μηλιά» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Σίμου Μήτογλου. Η αγάπη του για τον αθλητισμό δεν θα μπορούσε να μην προκύψει από τον πατέρα του, Δημήτρη Μήτογλου. Ο πατέρας του νεαρού αμυντικού της ΑΕΚ, συστήθηε στο ελληνικό κοινό με τη φανέλα της Δόξας Δράμας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του το πέρασε στον ΠΑΟΚ, καθώς με τον «Δικέφαλο του Βορρά» κατέγραψε 100 εμφανίσεις και 3 τέρματα. Αποκορύφωμα της πορείας του ήταν, η αναμέτρηση εναντίον στη Νάπολι του θρυλικού Ντιέγκο Μαραντόνα στις 6 Οκτωβρίου του 1988, σε έναν αγώνα που έληξε 1-1.

Άρπαξε την ευκαιρία

Οταν αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, ο Γεράσιμος Μήτογλου πλαισίωνε τους Γιώργο Τζαβέλλα και Όγκνιεν Βράνιες στο κέντρο της άμυνας. Μπορεί να πήρε χρόνο συμμετοχής σε μερικά από τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε η Ένωση, ωστόσο δεν είδε ποτέ την πόρτα της βασικής ενδεκάδας σε επίσημο ματς. Είτε θα ήταν στον πάγκο, είτε θα παρακολουθούσε από τα επίσημα. Ωστόσο, ο Μήτογλου, με ύψος 195ων εκατοστών δεν το έβαλε ποτέ κάτω και περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του. Στην πρώτη του χρονιά με τα «κιτρινόμαυρα» μέτρησε 26 συμμετοχές έχοντας κι ένα γκολ. Φέτος, με τον Ματίας Αλμέιδα στο τιμόνι, ο νεαρός στόπερ παρουσίασε άνοδο και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αργεντινού τεχνικού.

Η κορυφαία του εμφάνιση

Δεν έχει τις συμμετοχές που είχε την περυσινή, δεν έχει φανέλα βασικού στα περισσότερα ματς πρωταθλήματος, αλλά όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί στο βασικό σχήμα, ανταπεξήλθε και με το παραπάνω. Με κορυφαία του εμφάνιση αυτή στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου πιθανότατα ήταν και ο κορυφαίος των «κιτρινόμαυρων». Ηταν ανίκητος στον αέρα, δεν έχασε μονομαχία ούτε ψηλά ούτε χαμηλά, κατάφερε να «εγκλωβίσει» τον Ιωαννίδη και σε καμία περίπτωση δεν έδειξε να υστερεί από τον Βίντα. Φέτος, ο Μήτογλου έχει καταγράψει 14 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας πετύχει κι ένα γκολ.

Το σίγουρο είναι ότι ο 23χρονος Έλληνας αμυντικός αποδεικνύει πως η ΑΕΚ δεν έκανε λάθος που πίστεψε σε εκείνον όταν το καλοκαίρι του 2021 τον αγόρασε από τον Βόλο και δικαίως του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2026.