Η Τουρκία διέταξε να απελαθεί ο Γεχεσκέλ από τη χώρα μετά τον πανηγυρισμό του για τον πόλεμο στη Γάζα (vid)

Σαγκίβ Γεχεσκέλ

Η Τουρκία διέταξε να απελαθεί ο Γεχεσκέλ από τη χώρα μετά τον πανηγυρισμό του για τον πόλεμο στη Γάζα (vid)

Κώστας Τόπας 15:38 - 15.01.2024

Την απέλαση του παίκτη της Αντάλιασπορ, Σαγκίβ Γεχεσκέλ απαιτεί η Τουρκία και την άμεση απομάκρυνση του από την ομάδα, επειδή έδειξε αλληλεγγύη στους ομήρους των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του γκολ του.

Ο παίκτης της Αντάλιασπορ, Σαγκίβ Γεχεσκέλ σήκωσε το δεμένο χέρι που έγραφε «100 ημέρες. 7/10», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τις 100 ημέρες από τότε που η Χαμάς εξαπέλυσε θανατηφόρες επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους. Περίπου 240 άνθρωποι οδηγήθηκαν επίσης πίσω στη Γάζα ως όμηροι, με περίπου 132 από αυτούς να κρατούνται ακόμη.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν τον βομβαρδισμό της Γάζας από το Ισραήλ, που οδήγησε σε περισσότερους από 23.000 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Χιλιάδες άλλοι πιστεύεται ότι είναι νεκροί κάτω από τα ερείπια. Η Τουρκία κατηγόρησε τον Γεχεσκέλ ότι υποστηρίζει τη «σφαγή του Ισραήλ στη Γάζα». Ο παίκτης, ο οποίος ερευνάται για «δημόσια υποκίνηση του κοινού σε μίσος και εχθρότητα», τέθηκε υπό κράτηση πριν αφεθεί ελεύθερος εν αναμονή της δίκης της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την τοπική εκπομπή DHA, ο Γεχεσκέλ έδωσε μια δήλωση όπου ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν «υπέρ του πολέμου».

«Δεν είμαι άνθρωπος υπέρ του πολέμου... υπάρχουν ισραηλινοί στρατιώτες αιχμάλωτοι στη Γάζα. Είμαι κάποιος που πιστεύει ότι αυτή η περίοδος των 100 ημερών πρέπει να τελειώσει τώρα. Θέλω να τελειώσει ο πόλεμος», είπε. Παρόλα αυτά, ο Γιλμάζ Τουνκ υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα λόγω της «άσχημης δράσης του παίκτη που υποστηρίζει τη σφαγή του Ισραήλ στη Γάζα».

Ισραηλινός ποδοσφαιριστής συνελήφθη στην Τουρκία γιατί έδειξε μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα - Κατηγορήθηκε για υποκίνηση μίσους
REST OF THE WORLD

11:21 - 15.01.2024

Ισραηλινός ποδοσφαιριστής συνελήφθη στην Τουρκία γιατί έδειξε μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα - Κατηγορήθηκε για υποκίνηση μίσους

Ο ποδοσφαιριστής της Αντάλιασπορ, Σαγκίβ Γεχεσκέλ πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε με ένα μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα, ωστόσο κατηγορήθηκε για υποκίνηση μίσους από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας.

Το Globe Eye News ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η Τουρκία αποφάσισε να απελάσει τον Γεχεσκέλ. Επί του θέματος, το Ισραήλ έχει κατηγορήσει την Τουρκία για υποκρισία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας, είναι εδώ και καιρό ένθερμος υποστηρικτής των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, ενώ έχει ασκήσει έντονη κριτική για τη συμπεριφορά του Ισραήλ στη Γάζα. Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, είπε ότι η χώρα του είχε υποστηρίξει την Τουρκία στους σεισμούς του περασμένου έτους και κατηγόρησε την Τουρκία για «έκφραση υποκρισίας».