Ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής που είχε κατηγορηθεί για υποκίνηση μίσους - Επίθεση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ κατά της Τουρκίας

Ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής που είχε κατηγορηθεί για υποκίνηση μίσους - Επίθεση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ κατά της Τουρκίας

Δημήτρης Χούπης 12:30 - 15.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:42 - 15.01.2024

Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής που είχε κατηγορηθεί για υποκίνηση μίσους στην Τουρκία αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ την κατηγόρησε λέγοντας ότι είναι εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς.

Διαστάσεις πήρε η σύλληψη του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή στην Τουρκία. Ο παίκτης της Αντάλιασπορ, Σαγκίβ Γεχεσκέλ υπενθυμίζεται ότι πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε δείχνοντας στην κάμερα ένα μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα που είχε γραμμένο στον επίδεσμο που είχε στο χέρι του. «100 μέρες. 7/10)», έγραφε συγκεκριμένα και αναφερόταν στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τις ημέρες που περισσότεροι από 130 συμπατριώτες του είναι όμηροι στη Γάζα. 

Ο Γεχεσκέλ έχει αφεθεί ελεύθερος και πληροφορίες αναφέρουν πως εντός της ημέρας θα επιστρέψει στη χώρα του. Η σύλληψή του λοιπόν έχει γίνει μεγάλο θέμα, με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ να παίρνει θέση για τα όσα έγιναν. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Γιόαβ Γκάλαντ κατηγόρησε την Τουρκία ότι είναι εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς, ενώ την ίδια ώρα έκανε λόγο για υποκρισία και αχαριστία της γειτονικής χώρας. 

«Όταν ο σεισμός "χτύπησε" την Τουρκία πριν από περίπου έναν χρόνο, το Ισραήλ ήταν το πρώτο που στάθηκε στη και έστειλε βοήθεια για να σωθούν πολλές ζωές των Τούρκων πολιτών. 

Η σκανδαλώδης σύλληψη του ποδοσφαιριστή Σαγκίβ Γεχεσκέλ είναι μία έκφραση υποκρισίας και αχαριστίας. Η Τουρκία είναι ντε φάκτο εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς», ήταν τα λόγια του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας.