Για πρώτη φορά στην ιστορία η Μίλαν χωρίς Ιταλό στη βασική ενδεκάδα

Μίλαν - Σαλερνιτάνα

i

© Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Μίλαν χωρίς Ιταλό στη βασική ενδεκάδα

Θάνος Λυμπερόπουλος • 13:13 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Οι «ροσονέρι» υποδέχθηκαν την Σαλερνιτάνα για την 26η αγωνιστική της Serie A, με τον Στέφανο Πιόλι να μην χρησιμοποιεί ούτε έναν Ιταλό στο βασικό σχήμα

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε Μίλαν και Σαλερνιτάνα, με τους γηπεδούχους να πετάνε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα σπουδαίο βαθμό στη μάχη της παραμονής.

Ο Στέφανο Πιόλι θέλησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες μετά την πρόκριση απέναντι στην Τότεναμ για τη προημιτελική φάση του Champions League. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μίλαν, για πρώτη φορά στα 124 χρόνια ιστορίας της, να μην έχει στη βασική ενδεκάδα Ιταλό παίχτη.

Με την γκέλα αυτή οι «ροσονέρι» παραμένουν στην τέταρτη θέση με 48 βαθμούς, μόλις δύο πίσω απ' την δεύτερη Ίντερ. Ωστόσο, αν η Γιουβέντους ανακτήσει πίσω τους 15 βαθμούς απ' την υπόθεση Plusvalenza, η Μίλαν θα κινδυνεύει να μείνει εκτός τετράδας και να χάσει ένα απ' τα εισητήρια που οδηγούν στο Champions League την επόμενη χρονιά.

Η αναμέτρηση στο «Σαν Σίρο» ολοκληρώθηκε με 24 τελικές στο στόχο απ' τους γηπεδούχους, όμως ο Οτσόα που βρισκόταν σε εξαιρετικό φεγγάρι, άφησε μόνο τη μία να μπει στην εστία. Το γκολ για την Μίλαν ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου απ' τον συνήθη ύποπτο, Ζιρού. Στο 61' η Σαλερνιτάνα ισοφάρισε με τον Ντιά και άφησε «πληγωμένη» την ομάδα του Στέφανο Πιόλι.

Με αυτό το τρόπο η Μίλαν γίνεται η δεύτερη ιστορική ομάδα μέσα στο 2023 που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Η πρώτη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, που μετά από 121 χρόνια ιστορίας και πιο συγκεκριμένα 4.435 αγώνες παρατάχθηκε χωρίς Ισπανό ποδοσφαιριστή στο βασικό σχήμα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ.